Txell Figueras i Cristofer Bosque, doble premi a Cala Ratjada

13/06/2021
BTT

Txell Figueras i Cristofer Bosque, doble premi a Cala Ratjada

Cala Ratjada (Mallorca) ha estat aquest diumenge referència de la bicicleta de muntanya XCO estatal, disputant una cita important del calendari de la Copa Catalana BTT Internacional, que a més servia de prova final de l'Open d'Espanya BTT XCO 2021. Una competició de la qual han segellat la victòria final els catalans Txell Figueras (MMR Factory Racing) i Cristofer Bosque (Massi) en categoria elit, situant-se igualment líders d'una Copa Catalana a la que li queden encara tres proves per disputar.

La prova balear ha ofert un recorregut dur i esgotador, unit a un matí assolellat, que ha fet de Cala Ratjada (Mallorca) el perfecte amfitrió d'una cita XCO amb tots els al·licients. Una prova de categoria internacional UCI C2, darrera puntuable per l'Open d'Espanya XCO i la 4a seu de la Continental Super Cup Massi 2021. El traçat era tècnic: amb molts trams de corriols de pujada i baixada, descensos i ascensos de roca i una secció de bosc mediterrani, que el convertien en un recorregut molt físic. 

En la prova masculina, des dels primers compassos, Cristofer Bosque (Massi) i Alberto Mingorance (Miranda Bike) s'han escapat junts. Tots dos s'han anat alternant el cap de cursa, ampliant distàncies respecte als seus dos principals perseguidors, David Campos (BH Templo Cafès) i Xavier Ariza (La Torreta Bike). Amb el pas de les voltes, l'alta temperatura i el gran ritme imposat pels més forts, passava factura. Tots dos ciclistes arribaven junts a l'últim quilòmetre, i allà ha estat on Cristofer Bosque ha fet l'atac definitiu i ha agafat un marge de cent metres, per emportar-se la cursa. Campos ha estat finalment el tercer classificat i millor sub 23. 

La prova femenina ha estat totalment diferent. Meritxell Figueras (MMR Factory Racing) s'ha distanciat de les seves rivals a la primera volta. Aurea Ruiz (Kross Team Espanya) li ha seguit l'estela, però la catalana ha anat obrint forat, a poc a poc. La cursa s'ha capgirat quan Figueras ha punxat roda a falta de poc més d'una volta. Ha aconseguit reparar-la ràpid, però ha perdut una gran part de l'avantatge, fins que Aurea Ruiz s'ha quedat a un minut del triomf. La tercera classificada ha estat la sub-23 Lucía Macho (MMR Factory Racing).

També ha consolidat la seva victòria final a la general de l'Open d'Espanya XCO el júnior Aniol Morell (Irontech-Tecnic-Ambisis), avui segon després d'un gran duel amb el campió d'Espanya Francesc Barber, absent en una de les proves que ha facilitat el títol final d'un Morell molt regular durant tota la temporada. Les victòries catalanes a la jornada d'avui, amb tot, no s'han aturat, sent acompanyades per la de Sara Méndez (Primaflor-Mondraker) a la prova júnior i de Marta Cano (BGTeam-HRI) a la cursa cadet. El màster 30 Arnau Sugrañes (Club BTT Montblanc), el màster 40 Pau Egeda (Biking Point) i el màster 50 Francesc Xavier Carnicer (Massi) també han alçat els braços en la jornada d'avui.

Vall de Boí, una prova a l'alta muntanya 
La Copa Catalana BTT Internacional es desplaça de l'illa de Mallorca fins als Pirineus, on el 20 de juny se celebrarà una prova espectacular. La Vall de Boí tornarà a treure la seva essència BTT. Les inscripcions estan obertes a www.ticketoci.net.