15 medalles catalanes en uns espectaculars Campionats d'Espanya Escolars

09/07/2019
Carretera - BTT

15 medalles catalanes en uns espectaculars Campionats d'Espanya Escolars

Aquest darrer cap de setmana, els Campionats d'Espanya de Ciclisme Escolar van centrar gran part de l'atenció del ciclisme català: vint-i-sis seleccionats es desplaçaven a Xest (València) per disputar totes les proves de carretera per infantils i cadets al Circuit de motociclisme Ricardo Tormo i les proves cadet BTT a Riba-Roja del Túria, aconseguint el combinat català un gran resultat de 15 medalles, set d'elles per equips i amb sis ors en total.

Divendres la competició començava amb les CRE (contrarellotge per equips cadet) on els nois aconseguien la primera medalla amb el segon lloc signat per Martí Hidalgo, Marcel Pallarès, Axier Casado i Sergi Darder. Per la seva banda, l'altre resultat prometedor de la jornada era el 6è lloc de les fèmines, amb un equip format totalment per ciclistes de 1r any amb Paula Recio, Lucia García, Estefanía Jiménez i Monica Calero. A la CRI, 6è va ser Oriol Alcaraz i 12a Júlia Borràs.

Dissabte, per la seva banda, era el dia més prolífic. La jornada començava amb un magnífic doblet a la prova en ruta infantil, en què Albert Obelleiro es proclamava campió d'Espanya mentre el segon lloc era per Sergi Montserrate. Efectivament, un resultat que acompanyat també al 7è lloc de Lluc Plana li donava a Catalunya l'or en el premi per equips, mentre que s'aconseguia el bronze per equips femení després d'una prova en què hi destacava la 5ª plaça de Júlia Garcia.

Espectaculars van ser a l'inici de la tarda les prestacions a les proves BTT, on Catalunya pujava el podi com a millor equip tant en categoria femenina com masculina. En el primer cas, les noies aconseguien un nou doblet amb la victòria incontestable de Sara Méndez, que repetia el seu triomf de l'any passat a Ourense, mentre que el segon lloc era per Nicole Castillo. Per la seva banda, a la competida prova masculina, finalment arribaven unes altres dues medalles amb el 2n lloc de Marc Vilardell i el 3r de Miquel Morales, mentre que el quart lloc també era català amb Marc Masana-

La jornada es tancava amb la disputa de nou al circuit de motociclisme de la prova de cronogimcana en què Sergi Montserrate tornava a repetir la plata del matí, culminant una actuació que li donava al combinat català un nou or per equips. La competició es tancà diumenge amb la disputa de les proves en ruta pels cadets, on  Sergi Darder va donar una gran alegria amb la seva medalla de bronze a l'esprint en què Oriol Alcaraz va ser 4t després de tota la cursa escapat. Uns grans resultats que tancaven els campionats amb una plata per equips masculí d'aquest equip cadet masculí.

Fotografia: RFEC