Abel Balderstone alça els braços a Vallter 2000 tres anys després

22/08/2021

Abel Baldersone (Valverde Team-Tierra Fecundis) va ser aquest dissabte el guanyador del 68è GP Ripoll-27è Memorial Fermí Pujol, tradicional cursa open organitzada pel Club Ciclista Ripoll amb el suport de l'Ajuntament de Ripoll i l'estació d'esquí de Vallter 2000, emblemàtic port on acaba la prova, sempre amb una gran acollida entre els ciclistes catalans de carretera.

Tres anys després d'imposar-se a l'edició de 2018 quan encara era júnior, l'ara sub23 Balderstone es va endur la victòria en solitari amb un minut d'avantatge sobre el veterà Guillem Muñoz (Bike Kids) i Pau Marzà (Gobik Factory Team), demostrant ser el més fort d'una escapada de 13 corredors que es va formar en la primera part de la cursa, abans de Sant Pau de Segúries.

200 participants entre les categories júnior i màster van omplir la línia de sortida d'una cursa en què, en categoria femenina, es va endur la victòria la australiana Brodie Chapman (Groupama-FDJ) per davant de Fie Osterby (Río Miera-Cantabria) i les vigents campiones catalanes elit i sub23, respectivament, Iris Gómez (Catema.cat) i Martina Moreno (Massi-Tactic).

El calendari de carretera continua aquest diumenge amb la disputa de la prova de Copa Critèrium del Pla de Santa Maria.

Guanyadors GP Ripoll 2021:

• Sub23 i absolut: Abel Baldersone (Valverde Team-Tierra Fecundis)
  • Elit: Guillem Muñoz (Bike Kids)
  • Júnior: Guillem Bel (Transluján-CC Mollet)
  • Màster 30: Gerard Birosta (Club Atlètic Amer)
  • Màster 40: José Félix Talledo (Lefa Team)
  • Màster 50: Javier Santamaria (Group El Reloj-AM Bikes)
  • Màster 60: Jordi Sabater (CC Banyoles)
  • Fèmines elit: Brodie Chapman (Groupama-FDJ)
  • Fèmines sub23: Martina Moreno (Massi-Tactic)
  • Tota la informació i classificacions del 68è GP Ripoll-27è Memorial Fermí Pujol.