Adrià Moreno aconsegueix la seva tercera victòria al Trofeu Festes del Tura d'Olot

13/09/2020
Carretera

Adrià Moreno aconsegueix la seva tercera victòria al Trofeu Festes del Tura d'Olot

La disputa del 66è Trofeu Festes del Tura, que al seu torn ha suposat la 5ª edició de la Volta a La Garrotxa, puntuable pel calendari de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall (Tota la informació), ha vist una nova victòria d'Adrià Moreno (VC Villefranche Beaujolais), després de les que el ciclista català ja va aconseguir el 2016 i 2019.

La cursa ha citat fins a 140 ciclistes a Olot per afrontar els 12 0km previstos per un terreny trencacames per la comarca de la Garrotxa. Camí de Santa Pau s'ha format una escapada de tres ciclistes amb Arnau Solé i Llibert Sendrós de Controlpack i el ciclista francès Enzo Faloci (AVC Aix en Provence), que el pilot ha anat mantenint sempre per sota dels dos minuts. Posteriorment, i entre Santa Pau i Banyoles s'ha format un grup perseguidor per darrera amb gran part de les rodes a vigilar en el dia d'avui com Adrià Moreno, els vigents campions catalans Marc Brustenga i David Gómez entre d'altres. David Gijón (Antiga Casa Bellsolà - Girona) ha intentat enllaçar amb els escapats que han pogut mantenir-se en cap de cursa fins passar Olot. Ha estat en els darrers 10km i en les rampes de la Cantineta quan ambdós grups s'han unit i finalment Adrià Moreno s'ha imposat en solitari per davant de David Gómez (Antiga Casa Bellsolà-Girona) i Llibert Sendrós (Controlpack Yupih) que han completat el podi arribant a 20". 

Tota la cursa s'ha desenvolupat seguint els protocols de la FCC i les mesures de seguretat pel Covid19, i cal destacar també el suport i la bona tasca del Cos de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local d'Olot, així com la tasca organitzativa a càrrec del CC Olot Infantil.

El francès Adrien Maire (AVC Aix en Provence) ha estat el millor S23, acabant 6è a la cursa. El seu company d'quip i també francès Enzo Faloci ha vençut les metes volants, mentre que el mateix Adrià Moreno s'ha endut la muntanya i Marc Tenas (BH Concept) el millor M30 i Controlpack-Yupih ha estat el millor equip. I amb aquests resultats, Àlex Ruiz és líder de les Grans Clàssiques, a manca només del Memorial Modest Capell de Torregrossa del proper 3 d'octubre.

66è Trofeu Festes del Tura - Olot:

  1. Adrià Moreno (VC Villefranche) 2:45:04
  2. David Gómez (Antiga Casa Bellsolà-Girona) a 0:20
  3. Llibert Sendrós (Controlpack-Yupih) a 0:20
  4. Arnau Solé (Controlpack-Yupih) a 0:28
  5. Tristan Cardew (The Service Course) a 0:38
  6. Adrien Maire (AVC Aix en Provence) a 0:49
  7. Marc Brustenga (Vélo Club La Pomme) a 1:01
  8. Oliver Avilés (Orbea) a 1:15
  9. Guillem Sánchez (MVK*12) a 1:15
  10. David Gijón (Antiga Casa Bellsolà-Girona) a 1:15