Adrià Moreno guanya la recuperada Volta a Lleida

16/06/2014
Carretera

Ahir dissabte el ciclisme català va recuperar una de les proves més emblemàtiques del seu calendari de ruta, la Volta a Lleida, en el format de Gran Clàssica i amb l'organització del nou club Speed Republik, encapçalat pel campió lleidatà Sergi Escobar. La prova, de 131 km, va aplegar la participació de 77 ciclistes entre sub-23, elits i màsters i va tenir la sortida i l'arribada al barri de Pardinyes de la ciutat de Lleida, davant del Palau de Congressos La Llotja.
La forta calor va presidir la cursa, que ja es va trencar en l'ascensió al primer coll de muntanya de la jornada, l'Alt de la Fontllonga, on l'agramuntí Arnau Solé (Caja Rural) va puntuar en primera posició, cosa que repetiria al Port d'Àger, de manera que va ser el guanyador incontestable del Premi de la Muntanya. En el llarg descens del Port d'Àger cap a Balaguer es va gestar l'escapada de la jornada, integrada per 11 corredors d'alt nivell. A les portes de Lleida, quan només faltaven 5 km per a la conclusió de la cursa, va demarrar amb força el gironí d'Olot Adrià Moreno (Controlpack), que va aconseguir administrar un còmode avantatge sobre els seus rivals més pròxims per arribar en solitari a la meta de l'avinguda Tortosa. En el grup d'escapats, Juan de Dios González (Inverse-Semar) va ser el més ràpid i va obtenir la segona plaça davant de José Guillén (Guimon), tercer al podi.
Per equips, el triomf va correspondre a la formació valenciana Controlpack, mentre que Marc Cayuela (Coluer) va ser el primer sub-23 i Miquel Escolà (Bicipark Reus) va ser el millor màster-30.