Adrià Pericas es proclama campió de Catalunya júnior a la Volta a Girona

30/04/2023
Carretera

Adrià Pericas es proclama campió de Catalunya júnior a la Volta a Girona

El Trofeu Agullana ha obert la Volta a Girona i ha estat, alhora, la seu del Campionat de Catalunya júnior de carretera 2023. La prova empordanesa ha coronat a Adrià Pericas (Europa-Tadesan-Bluepower) com a nou campió de Catalunya júnior.

La carrera presentava un recorregut molt exigent, amb 78 quilòmetres i tres passos pel port de Mortirolo, que tenia 5 quilòmetres al 8,2% de pendent mitjà. El bon temps de l’inici del dia acabaria deixant pas a una carrera passada per aigua a partir de l’equador de la jornada, factor que la convertia en una prova encara més dura i exigent per a tots els participants.

L’osonenc Adrià Pericas va ser el més fort d’entre els participants catalans i es va proclamar campió de Catalunya després d’acabar quart a la prova. El van acompanyar al podi del Campionat de Catalunya Gerard Ginabreda (Finques Feliu Cycling Team) i Marc Zafra (Europa-Tadesan-Bluepower).

Pericas i Zafra ja han competit junts a nivell internacional aquesta temporada, amb bons resultats a la Paris Roubaix júnior, un podi de Marc Zafra a la Challenge Anthony Perez francesa o una quarta posició i victòria a la classificació de la muntanya d’Adrià Pericas a la Due Giorni Eroica italiana. Gerard Ginabreda, per la seva banda, també coneix el sabor de la victòria en una categoria exigent i fa menys d’un mes va alçar els braços al Campionat en ruta de la Comunitat Valenciana.

La victòria júnior a la primera jornada de Volta a Girona – Gran Premi Diputació va quedar en mans del rus Daniil Kazakov (PC Baix Ebre), que va imposar-se a l’arribada a Sergio Calvo (EOLO Kometa) i és el primer líder de la general. En categoria cadet masculina, la victòria a Agullana va ser per a Aitor Martínez (Purito-Tadesan-Nuria). En fèmines, victòries a la primera etapa per a Júlia Pujol (Terbikes Baix Ter) en categoria elit, Irune Sánchez (Hemon Women’s Cycling Team) en categoria júnior i Candela Pérez (Hemon Women’s Cycling Team) en categoria cadet.