Adrià Pericas, segon amb la selecció catalana a la Classique des Alpes Júnior

02/06/2024
Federació

Adrià Pericas, segon amb la selecció catalana a la Classique des Alpes Júnior

Adrià Pericas ha liderat la selecció catalana a la prestigiosa Classique des Alpes, prova francesa de categoria internacional UCI 1.1 júnior i una de les carreres més dures i exigents del calendari júnior. Pericas ha aconseguit una meritòria segona posició després d’aguantar el ritme de Paul Seixas durant molts quilòmetres i tornar a demostrar que és un dels millors ciclistes júniors del món.

La selecció catalana júnior estava present per quarta edició consecutiva a la línia de sortida de la Classique des Alpes, una de les proves més prestigioses del calendari júnior francès, i ho feia amb un equip de gala: Adrià Pericas, Marc Zafra, Iván Roure, Unai López, Martí Gozalbo, Hugo Vicente i Pol Ballesteros. La carrera presentava una primera meitat de recorregut majoritàriament pla i una segona meitat d’alta muntanya i sense ni un quilòmetre de descans.

Ja al primer gran port de la jornada, el Col du Mont Tournier de segona categoria, el francès Paul Seixas (Auvergne-Rhone-Alpes), gran favorit de la prova, accelerava el ritme i seleccionava el grup. El català Adrià Pericas s’ha enganxat de seguida a la seva roda i ha estat l’únic corredor capaç d’aguantar el ritme intens del francès, fet que els ha permès a tot dos obrir forat respecte als perseguidors.

En el tram de descens, el belga Louic Boussemaere (Cycling Vlaanderen) ha connectat amb els dos capdavanters i s’ha format un trio que s’ha mantingut fins al penúltim port de la jornada. Ha estat aleshores, al Mont du Chat de 1a categoria, quan Seixas ha tornat a accelerar el ritme i, ara sí, ha marxat en solitari cap a la victòria. Pericas ha mantingut el ritme per afrontar sol el tram final de recorregut i aconseguir una segona posició històrica per a la selecció catalana.

D’aquesta manera, Pericas, que fa una setmana va complir la majoria d’edat, es segueix consolidant com un dels millors júniors del món després de guanyar el GP F.W.R Baron i ser segon al Tour du Pays de Vaud, totes dues proves de la Copa de les Nacions. El podi de la Classique des Alpes ha estat finalment format per Paul Seixas, vigent campió de la Liege-Bastogne-Liege júnior; Adrià Pericas, i l’holandès Jurgen Zomermaand, que ha estat tercer a només 10 segons de Pericas.

Més enllà de la posició de podi d’Adrià Pericas, el millor català ha estat Unai López (32è) i també han completat la carrera Pol Ballesteros (36è), Marc Zafra (46è), Martí Gozalbo (48è) i Iván Roure (50è). La selecció catalana tornarà de França aquest mateix dissabte i tots ells, excepte Pericas, participaran demà a la Cursa Ciclista del Lobregat entre Navàs i Sant Boi de Llobregat.

Classique des Alpes 2024:

 1. Paul Seixas (Auvergne-Rhone-Alpes) 3:22:41
 2. Adrià Pericas (Selecció catalana) a 4:13
 3. Jurgen Zomermaand (Willebrord Wil Vooruit Juniors) a 4:23
 4. Paul Thierry (Bretagne) a 4:45
 5. Aubin Sparfel (Grand Est) a 4:58
 6. Remi Daumas (Occitanie) a 5:06
 7. Lucas Van Gils (Cycling Vlaanderen) a 5:10
 8. Jenthe Verstraete (Team Wallonie Juniors) a 5:25
 9. Nicolas Ginter (Talent Romandie) a 5:25
 10. Arno Wuyts (Cycling Vlaanderen) a 5:25
 • Unai López (Selecció catalana) a 9:31
 • Pol Ballesteros (Selecció catalana) a 9:51
 • Marc Zafra (Selecció catalana) a 13:02
 • Martí Gozalbo (Selecció catalana) a 13:22
 • Ivan Roure (Selecció catalana) a 13:25

Fotografia: Classique des Alpes / Melchior PHILIP