Adrià Pericas suma una victòria d'altíssim nivell al GP KH7 de les Franqueses

03/03/2024
Carretera

Adrià Pericas suma una victòria d'altíssim nivell al GP KH7 de les Franqueses

El ciclisme català ha viscut aquest diumenge 3 de març una jornada molt especial amb la disputa d'una prova del calendari internacional UCI categoria 1.1 a les Franqueses del Vallès. La Unió Ciclista les Franqueses organitzava el GP KH7 les Franqueses, prova dins la programació 2024 del municipi vallesà com a Vila Europea de l'Esport 2024, que ha reunit a uns 175 ciclistes dels millors equips catalans i estatals i una nombrosa participació internacional, amb ciclistes de països com França, Bèlgica, Kazakhstan o Guinea Bissau.

La cursa, d'un gran nivell amb la presència de les grans estrelles del pilot estatal júnior, ha acabat amb victòria per a Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria). El de Tona, un talent generacional que ja va aconseguir importants resultats a nivell internacional la darrera temporada 2023 com a júnior de primer any, ha estat acompanyat al podi ni més ni menys que per Héctor Álvarez (Lucta-Granja Rinya), vigent campió d'Europa d'òmnium, i per Marcos Freire (Bathco), dos dels grans talents d'una generació excepcional. 

En quarta posició ha entrat el belga Edouard Claisse (Crabbe-Lotto), mentre que també cal destacar la cinquena posició de Gerard Mora (Tot net-Terrassa). L'andorrà de Sant Julià de Lòria, a més, també ha aconseguit pujar al podi com a vencedor de les classificacions de la muntanya i els esprints intermedis  gràcies a la seva destacada presència al llarg de la cursa, que ha comptat amb cinc passos puntuables per l'Alt de Samalús. Una prova que tampoc s'ha escapat de lluitar contra la pluja d'un dia meteorològicament mogut.

Després d'aquesta especial cita, el calendari júnior català de carretera està a punt de començar el calendari de Copa Catalana Júnior, que es posarà en marxa el diumenge 17 de març a la prova del 78è Aniversari del Club Ciclista Catalunya-Barcelona.

GP KH7 Internacional Junior les Franqueses:

  1. Adrià Pericas (Purito-Tadesan-Nuria) 3:36:08
  2. Héctor Álvarez (Lucta-Granja Rinya) 3:36:14
  3. Marcos Freire (Bathco) 3:37:10
  4. Edouard Claisse (Crabbe-Lotto) 3:37:41
  5. Gerard Mora (Tot net-Terrassa) 3:38:36
  • Per equips: Purito-Tadesan-Nuria
  • Muntanya: Gerard Mora (Tot net-Terrassa)
  • Esprints intermedis: Gerard Mora (Tot net-Terrassa)
  • Classificacions completes.