Adrián Ferrer, Mireia Benito i Oriol Alcaraz, noms propis de la Copa Catalana de Sant Vicenç

26/09/2020
Carretera

Adrián Ferrer, Mireia Benito i Oriol Alcaraz, noms propis de la Copa Catalana de Sant Vicenç

Sant Vicenç dels Horts ha estat l'escenari aquesta tarda de dissabte 26 de setembre de la 16ª Cursa Ciclista Bons Amics, prova de Copa Catalana puntuable per les categories cadet, júnior i fèmines des de elit fins a cadet, repartides en dues curses que ha donat com a principals noms propis els de Oriol Alcaraz (Autocars Sagalés), Mireia Benito (Massi-Tactic) i Adrián Ferrer (Transluján-CC Mollet), vencedors de la jornada i líders del campionat català de les seves categories cadet, fèmines i júnior, respectivament.

La tarda ha començat amb la nombrosa prova cadet, tot un èxit de participació que ha acabat amb victòria d'Oriol Alcaraz (Autocars Sagalés): el líder de la Copa Catalana que ha demostrat la seva autoritat amb un nou triomf, aquest cop rematant una escapada amb el seu company d'equip Joel Díaz i el sorprenent Marc Zafra (Noel-Tadesan-Olot), que debutava com a infantil de segon any. Entre les fèmines, malgrat l'absència de les seves companyes desplaçades al Campionat d'Espanya de Tafalla, Paula Recio (Top Conserge-Costa Brava) ha donat un nou triomf al seu equip en una cursa amb una notable participació d'una desena de noies, amb Julia Passarrius (Team Montagnac Avenir) com a primera júnior.

Per la seva banda, el nom propi de la segona cursa, que agrupava tots els participants júniors masculins i fèmines elit i sub23 ha estat el d'Adrián Ferrer. El ciclista de l'equip Transluján-CC Mollet s'ha destacat en solitari després d'una desena de les 30 voltes al circuit urbà al Polígon de la Barruana que protagonitzava una cursa de prop d'una cinquantena de quilòmetres. Ferrer s'ha mostrat molt sòlid, ampliant el seu avantatge mentre els seus companys d'equip controlaven el grup perseguidor, en què Joan Marín (Quadis-Trek) i José Cano (Infinobras-Zafiro Team) han estat els més ràpids per completar el podi final. La victòria també ha servit a Ferrer per agafar el liderat de la Copa Catalana.

Un parell de grups més enrere entrava a meta Mireia Benito (Massi-Tactic), la recentment proclamada campiona de Catalunya a Súria que ha estat la primera fèmina i ha fet encara més gran el seu avantatge al capdavant de la Copa Catalana, que la seva companya Mireia Trias també segueix liderant en categoria sub23. Amdbues han donat el màxim a Sant Vicenç dels Horts quatre dos dies abans de viatjar a Bèlgica per disputar una prova del nivell de la Fletxa Valona al qual ha estat convidat l'equip UCI català femení del CC Baix Ter.

Fotografia: Albert Rabadan (@pedalsdaqui / @arabadan)