Agullana i Ripoll, protagonistes de la 2ª Volta a Girona per a cadets i júniors

08/06/2021
Carretera

Agullana i Ripoll, protagonistes de la 2ª Volta a Girona per a cadets i júniors

El proper cap de setmana es disputarà en format de Challenge la 2a edició de la Volta a Girona per a categories cadets i júniors, que tindrà a les poblacions d’Agullana, el dissabte 12 i a Ripoll, el diumenge 13, les seves des seus. La 1a Volta a Girona es va disputar l’any passat en ple mes d’agost a Batet de la Serra, i a Ripoll. Enguany canvia la ubicació de la primera seu, al haver-se disputat ja la cursa de Batet de la Serra, que va coronar el campió de Catalunya cadet

Agullana serà la primera seu, de la mà de Dídac Cuadros i Jep Coromines, ànimes de la cursa i tindrà lloc el dissabte en un recorregut molt interessant, sense cap ascensió molt dura però si molt trencacames a la banda dreta de la N-II. La població alt-empordanesa, amb la total implicació de l’Ajuntament, enllaçarà amb Cantallops, Masarac, Mollet d’Empordà, Espolla, Sant Climent Sescebes, Cantallops i Agullana. Els cadets faran 47 quilòmetres, i en júniors faran una volta més, entre Masarac, Espolla i Sant Climent, fent un total de 71 quilòmetres, i en uns darrers 6 quilòmetres que picaran amunt per arribar al centre d’Agullana.

Dissabte passat es va fer la presentació de la prova a l’Asil Gomis, en el què l’Alcalde sr. Josep Jovell, va comentar que era un plaer rebre aquesta cursa, i amb la intenció de consolidar-la dins el calendari català. També va destacar “la importància d'organitzar i mantenir competicions esportives com la Volta a Girona, orientades als joves, i que reporten activitat al territori i fomenten el turisme d'interior: el binomi joventut i esport cal potenciar-lo ben d'hora, i a Agullana hem invertit en les instal·lacions esportives per aconseguir-ho". Per la seva banda, el Diputat d’Esport, el sr. Jordi Masquef va donar suport a la iniciativa, sobretot per "fer territori i atraure el màxim nombre de gent possible a la Costa Brava i al Pirineu de Girona".  

L'Alt Empordà ha estat una de les zones més potents, en qualitat i quantitat de curses, i que poc a poc es van començant a fer noves proves per recuperar la tradició ciclista de la comarca en la qual havia destacat la Volta a l’Empordà o el Cinturó Ciclista a l’Empordà.  

Per la seva banda, diumenge 13 de juny serà el torn de Ripoll, en el que serà el 6è Trofeu Vila de Ripoll. De la mateixa manera que Agullana, l’Ajuntament de Ripoll també s’ha involucrat directament en aquesta organització, i de la mà del Club Ciclista Ripoll, que han preparat el clàssic recorregut de 42 quilòmetres amb la dura ascensió al Coll de Santigosa. Abans, pas per Sant Joan de les Abadesses, Santigosa, i gir direcció a Coll de Coubet per després fer la baixada fins a Ripoll, on hi haurà l’arribada pels cadets. En el cas dels júniors hauran de completar una segona volta per fer 84 quilòmetres. Ripoll que fa molts anys que aposta pel ciclisme, concentrarà la sortida a l’espai del CTER Ripoll L’Avellaneda.  

Les dues curses serviran per generar una classificació general final en cadascuna de les categories masculines i a més seran puntuables per la Copa Catalana de cadets i júniors, respectivament.  En les dues curses podran participar-hi fèmines des de cadets fins a elits/Sub23 que no puntuaran al disputar-se una prova de Copa d’Espanya el mateix cap de setmana.