​Albert Masana torna a guanyar el Critèrium de Juneda

26/08/2019
Carretera

​Albert Masana torna a guanyar el Critèrium de Juneda

El ciclista de Puigverd de Lleida Albert Masana (Controlpack Badia Fontestad), tercer l'any passat i vencedor el 2015, s’ha imposat de nou al 56º Trofeu Vila de Juneda de ciclisme, puntuable per la Copa Critèrium de la Federació Catalana de Ciclisme, proclamant-se a més nou campió provincial de Lleida de carretera.

En la cursa, disputada en els actes de la Festa Major de la localitat i sobre el clàssic circuit urbà junedenc caracteritzat pel tram de pujada en llambordes, hi han pres part 51 ciclistes i ha estat seguida per un nombrós públic que ha animat la tarda amb les no menys clàssiques primes, repartint-se més de 1500€ en total.

Després d’algun intent d’escapada en les primeres voltes ha estat arrel d’una prima quan s’ha conformat un grup capdavanter amb, entre d’altres, Armillas i Capell (Compak), Solé i Masana (Controlpack), Escobar (Ford Lamsauto), i poques voltes després els tres ciclistes lleidatans quedaven al cap de cursa. Solé punxava dues voltes més tard i abandonava, i Masana i Escobar quedaven al capdavant amb uns 20” d’avantatge sobre el grup on Portet Instal·lacions i Compak anaven tirant però sense massa entesa. A la volta 15 de les 40 previstes, Masana se n’anava sol fent la seva aposta per guanyar la cursa, mentre que darrera només les primes incentivaven la velocitat. Passada la meitat de cursa, Armillas ha saltat en persecució del lleidatà, retallant-li l’avantatge fins al mig minut, però una inoportuna sortida de cadena l’ha relegat de nou al pilot servint en safata la victòria del lleidatà. En els darrers girs David Gómez (Compak) i Marc Vilanova Portet Instal·lacions) s’han escapat del pilot i s’han jugat les dues places restants del podium, quedant Gómez 2n i Vilanova 3r. Modest Capell (10º) mantè el liderat de la Copa Critèrium a manca de les dues darreres proves, amb Carlos López (Portet Instal·lacions) a 7 punts i Albert Masana posant-se 3r a 21 punts del líder. Pau Miquel (Lizarte) ha estat el millor S23 i el Team Compak el millor equip del dia.

En l'entrega de premis hi han set l'alcalde de Juneda sr. Antoni Villas, els regidors José Luis Garrido, Jordi Muntaner, Joan Pons i Albert Civit, el president de la Federació Catalana de Ciclisme sr. Joaquim Vilaplana, el poresident del club ciclista Colla la Pedalada sr. Joan Sedó i el delegat federatiu a Lleida sr. Norbert Herrera.