Arnau Fonollosa s'estrena al Trofeu Baix Penedès

22/07/2019
Carretera

Arnau Fonollosa s'estrena al Trofeu Baix Penedès

El 47è Trofeu Baix Penedès celebrat aquest diumenge a Sant Jaume dels Domenys va deixar el guanyador més jove de la temporada de Grans Clàssiques d'enguany en la seva vuitena cita del calendari: Arnau Fonollosa (Team Compak), debutant en la categoria sub23, aconseguia la victòria en un final molt emocionant, mentre que el veterà Guillem Muñoz (TBellès-Bike Kids) rebia el premi a la seva regularitat i agafava el liderat del campionat.

Fonollosa, campió de Catalunya júnior de la passada temporada, es va endur el triomf en un esprint reduït davant Joshua Sandman (La Tova), company d'escapada des de mitja cursa en els 112 quilòmetres de recorregut del dia, que van aconseguir resistir per arribar a meta amb tan sols 5 segons d'avantatge sobre un pilot encapçalat pel vencedor del GP Primavera de Les Franqueses al mes d'abril, el neerlandès Stephan Bakker (Team SmartDry).

Per la seva banda, l'incansable i multidisciplinar Guillem Muñoz (TBellès-Bike Kids), amb la seva 12ª posició, aconseguia els punts suficients per agafar el liderat de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall (Consulta'n el calendari complet) a tres proves pel final. Campió de Catalunya absolut de carretera els anys 2001 i 2016, a banda de destacat biker en diverses modalitats, el bagenc aconsegueix el premi a la seva regularitat durant la temporada, especialment en el seu rendiment a les clàssiques de les últimes setmanes. La propera cita de les Grans Clàssiques serà el 20 d'agost al Trofeu Sant Bertomeu de La Sènia.

Classificació 47è Trofeu Baix Penedès:
1. Arnau Fonollosa (Team Compak) 2:34:13
2. Joshua Sandman (La Tova) m.t.
3. Stephan Bakker (Team SmartDry) a 0:05
4. Pol Hervás (Escribano Sports) a 0:05
5. Gerard Armillas (Team Compak) a 0:05
6. Cristian Villanueva (La Tova) a 0:05
7. Gabriel Martín (Supermercados Altoaragon) a 0:05
8. Jonas Sancho (Controlpack-Badia) a 0:05
9. Corentin Navarro (Team Wiggins-Le Col) a 0:05
10. Joaquim Bosque (Telco'm Ederlan) a 0:05

Fotografia: Team Compak