Arriba la 42a Cursa Ciclista del Llobregat, referent en el calendari júnior de carretera

31/05/2023
Carretera

Arriba la 42a Cursa Ciclista del Llobregat, referent en el calendari júnior de carretera

El diumenge 4 de juny es celebrarà la 42a edició de la Cursa Ciclista del Llobregat, una prova històrica i emblemàtica dins el calendari júnior anual organitzada pel Club Ciclista Sant Boi. La prova serà la tercera cita puntuable per a la Challenge Global de Ciclismo en Ruta, després de la Klasika d’Amorebieta i el Trofeo de Sardón de los Frailes, i reunirà alguns dels millors júniors catalans i espanyols del moment.

La prova, amb sortida des de Navàs i arribada a Sant Boi de Llobregat, tindrà un recorregut de 111,3 quilòmetres i 1.514 metres de desnivell acumulat positiu. Ja de sortida, els corredors afrontaran l’exigent Alt de Vilaredes, que es coronarà abans de passar pel quilòmetre 10 de carrera. El perfil presenta des de llavors un recorregut trencador, amb pujades i baixades constants fins arribar a Castellbell i el Vilar, que és on començarà la part més exigent de la carrera.

L’Alt de Vacarisses i l’Alt de l’Ullastrell s’encadenen per després afrontar la baixada fins a Martorell i uns 20 últims quilòmetres majoritàriament plans. L’últim quilòmetre torna a picar lleugerament cap amunt i requerirà un plus de força als ciclistes que vulguin disputar l’esprint de meta.

En l’edició de 2022, el madrileny Pablo Ortega es va adjudicar la victòria després de superar a l’esprint a Abel Odón Rosado i Iban Gutiérrez. A només quatre segons del guanyador va arribar Adrià Franquesa, que va ser el millor català de l’edició. La Cursa Ciclista del Llobregat té un gran prestigi històric i compta en el seu palmarès amb guanyadors del nivell de Ginés Salmerón, Carles Torrent, Mikel Nieve, Diego Pablo Sevilla o Pau Miquel, a més dels podis d’Ángel Edo, Alejandro Valverde, Dani Moreno o Enric Mas.

La sortida oficial de la carrera es donarà a les 10.30 hores des de la plaça de l’Ajuntament de Navàs, després d’haver realitzat en control de llicències, la presentació dels equips i la reunió de directors. L’arribada està prevista al carrer Pau Claris de Sant Boi de Llobregat a les 13.15 hores. En ser una prova del calendari nacional, la carrera es disputa per invitació i limitada en nombre de corredors. La carrera es podrà seguir en directe a través del perfil de Twitter del Club Ciclista Sant Boi o a través de l'aplicació Zello.