Axier Casado s'imposa a Sant Julià de Vilatorta

07/06/2021

La 6a edició de la Cursa de Sant Julià de Vilatorta, organitzada pel CC la Calma, va poder disputar només dues de les tres proves previstes de la jornada, ja que la cursa de la Copa Catalana cadet prevista a la tarda es va haver de suspendre degut a la intensa pluja.

Al matí va ser el torn de la Copa Catalana junior, amb un pilot de 90 inscrits que tenien per davant un recorregut molt trencacames de 103 kms i amb dificultats com amb dificultats com les del Coll de Mansa, Romagats, Collsesplanes o els Colls de Revell i Gomara. Fins a meitat de cursa es van produir diferents intents d'escapada que no aconseguirien massa avantatge, fins que e sva produir una aturada de la mateixa degut a una ccident que va requerir evacuació. Una estona després es reprenia la marxa a alta velocitat i tiraven endavant 9 ciclistes, entre els quals el líder de la Copa Iñaki Navarro, o Axier Casado, Jan Castellón, Àlex Garcia i alguns ciclistes francesos. Fou en l'última dificultat de muntanya de la cursa quan es va trencar totalment el grup i Axier Casado (Tot Net Terrassa) aconseguia una avantatge que el permetia plantar-se sol a l'arribada, amb 16" sobre Jan Castellón (UCV Bikesports Ford Nicolás) i 19" sobre Àlex Garcia (Quadis Trek Sant Boi). El fins ahir líder Iñaki Navarro (Tot Net Terrassa) entrava 5è a meta.

Amb aquests resultats, i després de les cinc primeres curses del campionat, Axier Casado passa a liderar la general amb 21 punts sobre Iñaki Navarro, mentre que Jan Castellón és ara tercer a 29 punts del líder. La propera cita del calendari serà doble: aquest dissabte a la 2a Volta a Girona Agullana, i diumenge al 6è Trofeu Vila de Ripoll.

A la tarda es van celebrar en format de circuit urbà les proves de la Copa Catalunya infantil de carretera, amb 124 inscrits entre totes les categories, que tenien un recorregut de 1,3 kms per volta amb diferents distàncies en funció de la categoria. Joel Munté (Performance Track Cyling) aconseguia la seva quarta victòria consecutiva del calendari en infantils, mentre que en fèmines infnatil s'imposava Adriana Vargas (ECC Palafrugell). La resta de curses van estar molt disputades i no es van decidir fins als darrers metres. La propera cita del calendari serà a Sant Joan Despí el 19 de juny, al 42è Memorial Gabriel Bosch.