Benjamí Prades, vencedor del 59è Gran Premi del Préssec

28/07/2022

Aquest diumenge 31 de juliol, El Morell (Tarragonès) va acollir la 59ª edició del Gran Premi del Préssec, prova urbana de carretera que enguany era la tercera prova puntuable per al calendari anual de Copa Critèrium. Més de quaranta ciclistes de les categories elit, sub23, màster 30 i 40 es van reunir a la línia de sortida de la prova, que va tenir un vencedor de prestigi amb l'ex ciclista professional i campió d'Espanya elit Benjamí Prades (Controlpack), que va creuar en solitari la línia de meta després de 1h31:33 de cursa en els 60 quilòmetres de recorregut pels carrers de la localitat tarragonina, que enguany estrenava a més prova per a les categories de formació.

Prades va superar al rus Viacheslav Polozov (Club Ciclista Catalunya-Barcelona) i al català Àlex Ulloa (Proton Cycling Academy), vencedor de la Copa Critèrium de la darrera temporada 2021 que manté una gran regularitat aquest 2022. Tanmateix, el rus Polozov, vencedor de les dues proves inicials del calendari de critèriums a Barcelona i La Garriga, lidera amb contundència la classificació de la Copa Critèrium 2022 amb 113 punts pels 87 d'Ulloa i els 64 d'Arseny Nikiforov (Club Ciclista Catalunya-Barcelona).

El calendari d'agost decidirà el campionat, que comptarà amb les cites en les properes setmanes de la 46ª Cursa Ciclista del Pla de Santa Maria (14/08), el 44è Trofeu Antonio Andrés Sancho de la Volta a Catalunya a Sants (28/08) i el 58è Trofeu Vila de Juneda, que tancarà el calendari.

Fotografia: Club Ciclista Catalunya-Barcelona