Christian Gorm guanya la II Clàssica Modest Capell. David Gómez, les Grans Clàssiques 2021

03/10/2021
Carretera

Christian Gorm guanya la II Clàssica Modest Capell. David Gómez, les Grans Clàssiques 2021

La II Gran Clàssica Modest Capell de carretera es va celebrar a Torregrossa amb 128 ciclistes a la línia de sortida i una gran afluència de públic durant tot el recorregut, amb victòria final del danès Christian Gorm (Antiga Casa Bellsolà Girona), mentre que David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona) es va emportar la general final de les Grans Clàssiques - Trofeu Joan Casadevall 2021.

L'organització, a càrrec del CC Torregrossa, feia aquest any una petitia modificació al circuit passant pel poble de Puiggròs, amb una rampa de pujada i afegint uns pocs quilòmetres a la cursa, completant 44 kms per volta i totalitzant 132,5 kms i 890m de desnivell positiu acumulat. Després d'una sortida tensa i ràpida, fou en el transcurs de la primera volta sobre el km 20 quan es va formar el que seria l'escapada bona del dia, saltant els ciclistes David Domínguez (Globalia Salamanca), Ari Scott i Jeroen Van Krimpen (Antiga Casa Bellsolà Girona) i Pol Hervàs (Team MP Group) del pilot. Gràcies a la seva bona entesa, de seguida van obrir una avantatge sobre el grup que s'enfilava al minut.

Posteriorment, es formava un altre grup de quatre que durant uns quilòmetres perseguiria sense massa èxit el cap de cursa, i d'aquest segon grup s'escapava Christian Gorm que després de perseguir el cap de cursa durant una vintena de quilòmetres en solitari, aconseguiria agafar-lo sobre el km 55, acumulant així tres ciclistes del Bellsolà al capdavant. L'avantatge d'aquest grup s'enfilava als dos minuts a mitja cursa, moment en el qual es formaria un segon grup amb 9 unitats que rodaria intercalat amb el pilot durant un grapat de quilòmetres però sense inquitar mai prou els cinc ciclistes que continuaven liderant la clàssica, tot i que es van arribar a apropar fins als 40" al segon pas per Torregrossa (km 88). A manca de 22 kms per l'arribada, un reduït pilot principal agafaria el grup perseguidor, quedant la diferència entre cap de cursa i pilot en 1' 20". Una sèrie d'atacs des del grup principal, en el que es trobava el líder David Gómez, desfaria una possible entesa per intentar atrapar el cap de cursa. En l'últim pas per la Serra de Mollerussa, Ari Scott es depenjava del grup capdavanter quedant conformat aquest per quatre ciclistes que continuarien mantenint uns 45" sobre Guillem Muñoz (BMC by Kalas) i minut i poc sobre el pilot.

En la darrera pujada a Puiggròs, a 7 kms de l'arribada, Pol Hervàs tensava molt la corda i Van Krimpen es despenjava momentàniament, enllaçant poc després de nou. Tot semblava indicar que la victòria es podria jugar a l'sprint però Bellsolà, amb dos ciclistes al capdavant, jugava bé les seves cartes i Christian Gorm atacaria a 3 de meta agafant uns metres definitius que li permetrien arribar a Torregrossa en solitari i aconseguir la victòria en una arribada amb molt de públic. El seu company d'equip Jeroen Van Krimpen aconseguiria el segon lloc, mentre que Pol Hervàs finalitzava tercer. David Gómez (10è) aconseguia els punts suficients per consolidar la seva victòria final a les Grans Clàssiques, mentre que Lluís Ropero (Energia Nufri Pardinyes) seria el millor lleidatà, entrant a la posició 25.

Classificacions de les diferents categories

  • Sprints Especials Forn Macià: Pol Hervàs (Team MP Group)
  • Metes Volants Romà Infraestructures: Jeroen Van Krimpen (Antiga Casa Bellsolà Girona)
  • GP Muntanya Sergi Capell: Jeroen Van Krimpen (Antiga Casa Bellsolà Girona)
  • Millor S23: Jeroen Van Krimpen (Antiga Casa Bellsolà Girona)
  • Millor Elit: Christian Gorm (Antiga Casa Bellsolà Girona)
  • Millor M30: Eduardo Estévez (Furore Cycling Club)
  • Millor lleidatà: Lluís Ropero (Energia Nufri Pardinyes)
  • Millor equip: Antiga Casa Bellsolà Girona

Classificacions II Gran Clàssica Modest Capell

En l'entrega de premis hi foren presents els familiars de Modest Capell, l'alcalde de Torregrossa Josep Ma Puig, el president del CC Torregrossa Carles Capell, el regidor d'Esports Xavier Bellmunt, el president de la FCC Joaquim Vilaplana i el Delegat de la FCC a Lleida Norbert Herrera. Amb aquests resultats, David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona) recollia de mans del president de la FCC Joaquim Vilaplana el maillot de líder, aconseguint emportar-se per segon any consecutiu la classificació general de les Grans Clàssiques - Trofeu Joan Casadevall. Francisco Muñoz (Team MP Group) ha finalitzat segon a la general, mentre que Benjamí Prades (Vigo Rías Baixas) ha estat el tercer. 

Galeria de fotos de Jordi Creus

[Foto crèdits: CC Torregrossa]