Cinc medalles en la primera jornada del Campionat d'Espanya Escolar

17/07/2021
Carretera

Cinc medalles en la primera jornada del Campionat d'Espanya Escolar

Aquest divendres 16 de juliol es va viure la jornada inaugural dels Campionats d’Espanya Escolars 2021 en diverses seus de la Comunitat de Madrid, en una competició en què la selecció catalana hi porta una nombrosa delegació. La jornada inaugural va viure fins a cinc podis per la selecció catalana entre les proves contrarellotge de cadets i les proves en línia dels infantils, tres d’ells col·lectius, demostrant el bon treball de la xarxa d’escoles catalanes en el ciclisme de base.

En primer lloc, la competició s’iniciava a Cadalso de los Vidrios amb la disputa de les proves de contrarellotge per equips i individuals dels cadets, en un recorregut de 9,4 quilòmetres. A les proves CRE, l’equip femení format per Ainara Inarejos, Citlali Pareja, Mercè Sitjar i Irune Sánchez van signar la desena posició, mentre que Roger Pareta, Lluc Plana i Marc Zafra aconseguien el subcampionat d’Espanya, a tan sols 15 segons de l’equip masculí de Castella i Lleó.

Per la seva banda, en les proves inidivuals, es van viure dues terceres places en la mateixa categoria cadet: la medalla de bronze de Laia Bosch, a 10 segons del títol de la basca Izaro Oliveira, mentre que també sumava el bronze Adrià Pericas, a 15 segons de la victòria a la prova masculina, que va ser pel madrileny Alem Herraiz. En 5è lloc i amb només deu segons més marcava el temps Gerard Cano.

A la tarda va ser el torn de les proves en línia de les categories infantils a San Martín de Valdeiglesias, on tant l’equip femení com el masculí de la selecció catalana van pujar al podi com a 3r millor equip de les seves respectives curses. Unes medalles de gran valor per la gran feina col·lectiva dels equips, que van tenir les següents posicions: Joel Munté 5è, Ivan Roure 7è  i Leo Ucher 15è a la prova masculina, mentre que a la prova femenina es classificaven Naia Torrent 10ª, Raquel Ortega 13ª, Adriana Vargas 24ª i Núria Hidalgo 46ª.

Debut amb les contrarellotges júnior
Amb tot, la jornada matinal a Cadalso de los Vidros va començar amb la sortida del Campionat d’Espanya júnior, que abans de disputar les proves en línia de diumenge s’estrenava amb les CRI en un recorregut de 15,3 quilòmetres. Començant per les noies, prova, en què es va endur el títol la navarresa Laia Puigdefabregas, la selecció catalana vivia el 8è lloc d’Estefanía Jiménez com a millor classificada, mentre que 10ª era Lucía García i es completava amb el 27è lloc de Paula Recio. Per la seva banda, a la prova masculina guanyada pel castellano-lleonès Iván Romeo, els seleccionats catalanas tenien el14è lloc de David Peñaranda, el 28è Albert Muntanya i el 41è Sergi Darder.