Clara Koppenburg, vencedora de prestigi per la 3ª edició de la reVolta

30/05/2022
Carretera

Clara Koppenburg, vencedora de prestigi per la 3ª edició de la reVolta

La ciclista alemanya Clara Koppenburg (Cofidis Women’s Team) ha estat aquest diumenge 29 de maig la vencedora de la 3ª edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya, que ha reunit a una vuitantena de ciclistes a Sant Cugat del Vallès. Els 97 quilòmetres d’exigent recorregut han seleccionat la quarta prova puntuable per a la Copa Catalana de Fèmines 2022, en què la catalana Mireia Benito (Massi-Tactic) i la polonesa Aurela Nerlo (Massi-Tactic) han acompanyat el podi a Koppenburg, que ha arribat en solitari a la línia de meta.

Sant Cugat ha tornat a acollir per segon any consecutiu la prova femenina de la Volta a Catalunya, que després de l’èxit del darrer 2021 ha tornat a omplir l’Avinguda Pla de Vinyet de la ciutat vallesana amb un pilot internacional d’una vuitantena d’inscrites que tenia per davant un atractiu recorregut de 97 quilòmetres per les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat, l'Anoia i l'Alt Penedès.
 
En els primers compassos de la cursa, la mexicana Andrea Ramírez (Massi-Tactic) ha estat la protagonista de la primera escapada del dia, aconseguint una diferència propera al minut fins que un pilot amb les ciclistes més fortes del dia, amb una trentena de corredores, que s’ha anat apropant a ella a mesura que s’arribava al primer port de la jornada, l’Alt de Capçuda (3ª categoria), al quilòmetre 52 de cursa. Ha estat en el seu ascens quan ha estat neutralitzada amb l’empenta d’equips com el gallec Team Farto-BTC, i s’ha format un grup reduït amb les ciclistes que ja semblava que es jugarien la victòria, amb majoria dels equips Cofidis i Massi-Tactic.

Tot s’ha decidit amb la pujada final a l’Alt de la Creu d’Aragall, on l’alemanya Clara Koppenburg (Cofidis Women’s Team) ha aconseguit trencar del tot la cursa i escapar-se en solitari. En la seva persecució rodava la catalana Mireia Benito (Massi-Tactic), en un gran moment després d’un mes de maig molt actiu en diverses curses internacionals, però l’avantatge s’ha fet prou gran perquè Koppenburg arribés de nou a l’Avinguda Pla del Vinyet de Sant Cugat. Finalment, el podi el completava la polonesa Aurela Nerlo (Massi-Tactic), seguida d’Ariadna Gutiérrez (Team Farto-BTC) i Olivia Onesti (Cofidis), finalment vencedora en categoria sub23. En 8è lloc entrava Mireia Trias (Massi-Tactic), que consolidava així el seu liderat a la Copa Catalana de Fèmines sub23, mentre que la líder elit Raquel Torrell (Groupe Abadie-CC Le Boulou) ho feia en 20ª posició.
 
Amb aquesta 3ª edició, la reVolta ha consolidat el seu lloc en el calendari del ciclisme femení amb una seu i identitat pròpia a Sant Cugat del Vallès, punt d’inici i final d’un recorregut atractiu que ha reunit un any més un important pilot de ciclistes elit i sub23 de fins a 15 països. El calendari de la Copa Catalana femenina catalana (Més informació) es reprendrà el pròxim 2 de juliol en el Memorial Josep Segú de La Garriga.

Fotografia: Volta Ciclista a Catalunya