Complet dissabte ciclista a Sant Julià de Vilatorta, amb Campionat de Catalunya júnior

04/06/2019
Carretera

Complet dissabte ciclista a Sant Julià de Vilatorta, amb Campionat de Catalunya júnior

Aquest dissabte 8 de juny es disputa la 4ª edició de la Cursa Ciclista Sant Julià de Vilatorta que organitza el Club Ciclista Calma. Si l'any passat la prova osonenca coronava els campions de Catalunya cadet i fèmines, enguany serà la categoria júnior que disputarà el seu Campionat de Catalunya, en una jornada completa que també viurà proves puntuables per la Copa Catalana de fèmines, cadet i Copa Catalunya Infantil.

El matí obrirà foc amb el Campionat de Catalunya júnior, en prova compartida amb les fèmines elit/sub23: per davant tindran un recorregut de 102,6 quilòmetres que les fèmines començaran en el quilòmetre 31,4, un traçat exigent per Osona i les Guilleries amb Coll de Mansa, Collsesplanes, Coll de Revell i Coll de Gomara (consulta'n el perfil amb planimetria). Adrián Ferrer (Transluján-CC Mollet), proclamat campió català de CRI a l'Hospitalet de l'Infant, arriba com a líder de la Copa Catalana a la prova que buscarà el relleu de l'actual corredor del Team Compak, Arnau Fonollosa, que l'any passat s'imposava al Campionat celebrat al Trofeu Primavera d'Olot.

Pel que fa a les fèmines, Mireia Benito (Massi-Tactic) en elit, malgrat la seva absència a les dues últimes competicions, i la sub23 Emma Ortiz (Catema.cat) arriben com a líders de Copa Catalana (Consulta'n les classificacions completes) al recorregut que fa un any coronava com a campiona de Catalunya a Júlia Casas. La resta de categories de fèmines, júniors i cadets, competiran a la tarda juntament amb els cadets masculins: Laia Burdoy (CAF Turnkey Engineering), Estefanía Jiménez (Top Conserge-Costa Brava) i Axier Casado (Tot net-Terrassa), respectivament, hi arriben com a líders de Copa Catalana.

A la tarda es disputaran proves de la Copa Catalunya Infantil, per les quals es permeten inscripcions amb llicències de dia gestionades per aquesta mateixa pàgina web. Les distàncies seran entre 1,3 i 20,8 quilòmetres des de les categories prebenjamí fins a infantil, que realitaran les seves sortides a partir de les 16h al circuit tancat del Polígon Industrial La Quintana.