Comunicat sobre les competicions de fèmines del passat cap de setmana

10/07/2021
Federació

Comunicat sobre les competicions de fèmines del passat cap de setmana

La Federació Catalana de Ciclisme vol mostrar la seva decepció davant l'escarni públic que, via xarxes socials, s'ha fet dels organitzadors de les competicions de Copa Catalana fèmines del passat cap de setmana i de la mateixa FCC.
 
Des de la FCC hem defensat i defensarem la formació integral dels esportistes i lluitem, amb els responsables de les escoles de ciclisme i els clubs, perquè els nens i nenes assoleixin valors com l'esportivitat, la solidaritat i, sobretot, el respecte envers els altres.
 
De vegades, però, sembla que aquests valors queden en segon pla quan ciclistes i equips "professionals" aprofiten la seva posició mediàtica per desqualificar injustament persones i entitats que, amb molt d'esforç i en un context complicat degut a una pandèmia, han volgut tirar endavant els seus esdeveniments i aportar el seu granet de sorra per tenir proves de fèmines al calendari, cosa que no pot dir tothom. Aquest tipus d'actituds queden lluny del que la FCC voldria posar d'exemple pels nens i nenes en etapes formatives, i tampoc és el prototip d'esportista en el que pensa la FCC per representar el ciclisme català.
 
Aprofitem per agrair als clubs organitzadors la seva tasca i per possibilitar que hi hagi un calendari de fèmines com l'actual, del qual segurament hi haurà aspectes a millorar però del que sent orgullosa aquesta Federació, i els encoratgem a seguir apostant en els seus esdeveniments pel ciclisme femení.

Junta de la Federació Catalana de Ciclisme
Barcelona, 10/07/2021