David Gómez venç la primera Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa i s'emporta les Grans Clàssiques

03/10/2020
Carretera

David Gómez venç la primera Gran Clàssica Modest Capell de Torregrossa i s'emporta les Grans Clàssiques

La primera Gran Clàssica Modest Capell disputada a Torregrossa ha tingut tots els ingredients necessaris per a que a partir d'aquesta primera edició esdevingui una cursa de referència en el calendari català de carretera: emotivitat, molts voluntaris, sponsors que han ajudat a tirar-la endavant, col·laboradors del poble natal de Modest i dels pobles implicats en la cursa i, des del punt de vista esportiu, molta emoció.

Abans de la sortida, i amb la música del saxofonista Pep Poblet, s'ha descobert un monolit que recordarà la figura d'en Modest, obra de l'artista local Marc Carvajal, i impulsat per l'Ajuntament de Torregrossa. Amb la presència de tota la família, ha estat un dels moments més emotius de la jornada. Després del protocolari tall de cinta, s'ha donat la sortida amb 150 ciclistes sobretot catalans, però també amb participants d'Aragó, la Comunitat Valenciana, Astúries i Múrcia. El recorregut constava de 3 voltes a un vuit de 42,3 kms que totalitzaven 127kms i ha tingut sprints especials, metes volants i premi de la muntanya com al·licients, sempre amb el vent com a protagonista.

La primera volta ha estata de tempteig, i després d'alguns intents com el de Guillem Cassú (T-Belles) i Tristan Cardew (The Service Course), el pilot s'ha mantingut agrupat però amb un ritme alt, cobrint a una mitjana de més de 44km/h la primera volta. Al voltant del km 50 s'ha format la primera escapada seriosa del dia, amb Guillem Muñoz (T-Belles), Mario González (Brocoli Mecánico Sakata) i Felix Molina (Vulco Cyclon AutoGoya), que han arribat a tenir una avantatge de fins a 55". En el segon pas per Miralcamp ha saltat d'un pilot molt fragmentat de nou Tristan Cardew (The Service Course), i l'australià ha enllaçat amb el trio capdavanter abans de complir la segona volta. Al complir-se el segon pas per Torregrossa, ha estat Albert Masana (Controlpack Yupih) qui ho ha intentat, però ha sigut efímer. L'Alt de la Serra, que es passava sis vegades, ha provocat que un grup de deu unitats es quedés perseguint el quartet cap de cursa, i posteriorment se'ls hi ha afegit un segon grup de deu unitats més que han neutralitzat als quatre escapats a l'alçada de Sidamon, km 100. Amb un nombrós grup capdavanter i amb el vent de cara, ha saltat Antonio Monton (Renault Auto Cuatro) i per darrera Llibert Sendrós (Controlpack Yupih) primer, David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona) després, i finalment un actiu Cardew de nou. Al pas per Bell-lloc d'Urgell aquests quatre ciclistes s'han agrupat i han entrat bé al relleu mentre el pilot anava veient com es distanciaven i amb el pas dels kilòmetres, l'avantatge del quartet capdavanter ha anat creixent fins situar-se gairebé en el minut a manca de 10 per l'arribada, consolidant l'escapada que s'acabaria jugant la victòria. El cap de cursa s'ha mantingut unit fins que mencaven aproximadament 2 kms per l'arribada, quan David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona) ha atacat per endur-se la victòria amb un estret marge de només 4 segons sobre Llibert Sendrós (Controlpack Yupih) que ha estat segon, i Tristan Cardew (The Service Course) que ha finalitzat tercer. El primer pilot ha arribat finalment a 24 segons del vencedor encapçalat pel campió català Marc Brustenga (Velo Pomme Marseille), primer S23.

Amb aquest resultat, el mateix David Gómez s'ha emportat la general final de les Grans Clàssiques - Trofeu Joan Casadevall per davant de Llibert Sendrós.

La cerimònia de pòdiums ha comptat amb Rosa Piró i Josep Capell, la mare i el germà de Modest Capell, Josep Maria Puig (alcalde de Torregrossa), Francesc Bellmunt (regidor d'Esports de l'Ajuntament de Torregrossa), Carles Capell (president del CC Torregrossa), i Norbert Herrera (Delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida) que han fet entrega dels trofeus commemoratius, una silueta d'en Modest tallada en metall per l'ocasió. Tot plegat amb la música, de nou, de Pep Poblet i molt públic.

Els vencedors de les diferents classificacions han estat:

  • Vencedor scratx: David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona)
  • 1º S23: Marc Brustenga (Velo Pomme Marseille)
  • 1º M30: Tristan Cardew (The Service Course)
  • 1º Metes Volants Romà Infraestructures: Santiago Cadavid (Controlpack Yupih)
  • 1º GP Muntanya Sergi Capell: Llibert Sendrós (Controlpack Yupih)
  • 1º Sprints Especials Forn Macià: Tristan Cardew (The Service Course)
  • 1º lleidatà: Albert Masana (Controlpack Yupih)
  • 1º equip: Antiga Casa Bellsolà Girona

Classificacions 1a Gran Clàsica Modest Capell

Galeria de fotos by Marc Garcia (@marc2020cc)
Galeria de fotos by Jordi Creus (@perseu84)
Galeria de fotos by Maria Torres (@mariatorresldesma)

[Foto crèdits: Anna Vilaró]