El calendari gironí de carretera 2023 s'obre amb cinc proves socials

25/01/2023
Carretera

El calendari gironí de carretera 2023 s'obre amb cinc proves socials

Girona tindrà cinc curses socials durant el mes de febrer per començar a preparar la nova temporada 2023, que ja ha posat en marxa el seu calendari de carretera a Catalunya les darreres setmanes.

Concretament el proper 5 de febrer, l’Escola de Ciclisme de Bescanó prepara La Bescanonina, que vol recuperar en una jornada que aplegarà també proves de BTT i gravel la clàssica social, que ja s’havia disputat durant alguns anys de la mà de Jaume Coca, col·laborador amb la nova organització. Mas Llunès, Les Encies, i Les Serres seran les dificultats de la jornada amb un recorregut total de 93 km. 

El dia 12 de febrer, la segona de les socials serà la Yari's Route, que es disputarà a Verges organitzada per l’Associació Ciclista Girona. Amb un total de 85 km es disputarà en dos voltes a un circuit al voltants de la població empordanesa, en un recorregut trencacames molt atractiu pels participants.

La tercera social serà el 19 de febrer, la Social de Palafrugell, abans Cursa del Pa. En aquest cas organitzada pel Club Ciclista Palafrugell prepara un recorregut de 93 km, en un circuit interurbà amb 8 voltes entre Llofriu, Pals, Regencos i Palafrugell.

Finalment recuperem dos socials que es van deixar de fer amb la tempesta del Gloria. Són les clàssiques que entre setmana es disputaven a Peratallada. Ara es faran a l’autovia de Palafrugell entre la població baix-empordanesa i Llafranc. 12 voltes en aquest circuit per un total de 70 km que tornarà a aplegar molts ciclistes de fora de les nostres contrades i que fan estades d’entrenament al nostre territori. Les dues socials es faran els dies 22 de febrer i 1 de març. 

Cal recordar a tothom qui vulgui participar que han de portar el xip de carretera i també el dorsal de la temporada passada. En el cas que no en tingui, se’ls assignarà un per la prova. 

Fotografia: Cursa del Pa Palafrugell 2020