El CC Baix Ter unirà ciclisme d’elit i de planter a la pròxima temporada

05/02/2019
Carretera

El CC Baix Ter unirà ciclisme d’elit i de planter a la pròxima temporada

El Club Ciclista Baix Ter prepara la seva temporada més especial, ja que aquest 2019 competirà per primer cop a la UCI Women’s Team, però seguirà mantenint l’aposta ferma pel planter. L’entitat ciclista de Torroella de Montgrí, una de les més antigues i alhora més nombroses de la província, comptarà amb prop de 120 ciclistes de totes les edats que es repartiran en conjunts de carretera -dos, de femenins-, de BTT -un, de masculí- i l’escoleta. Sergi Güell, president del club empordanès des del 2010, explica que "enguany hem fet un pas endavant amb la creació d’un equip UCI femení, però seguirem apostant per donar continuïtat a les categories inferiors i de promoció, on els més petits aprenen els valors i les habilitats amb la bici". 

En aquest sentit, el Massi-Tactic UCI Women's Team, format per 11 corredores de tot l’estat, debutarà el proper 10 de febrer a la Volta a la Comunitat Valenciana. Fins la temporada passada el primer equip femení del Baix Ter només prenia part en proves de la Copa d’Espanya i de la Copa Catalana i aquest cop participarà en curses per carretera de la UCI WorldTour, el primer nivell de la Unió Ciclista Internacional, i del Calendari UCI Femení, el següent esglaó. 

El filial del Massi-Tactic serà el Catema.cat, que s’estrenarà el 3 de març a la Copa Catalana de Ripoll i que és el vigent campió de la Catalunya per equips en elit i en júnior i en individuals de la Copa d’Espanya júnior. En BTT, per la seva part, l’equip masculí del Jodofi farà la posada en escena el 24 de febrer a Banyoles a la Super Cup Massi, puntuable per a la Copa Catalana Internacional. L’escoleta, que compta amb corredors d’entre 5 i 16 anys, ha debutat aquest gener.

Organitzaran la Volcat Costa Brava a Calonge, al març
El Baix Ter, que va presentar els ciclistes d’aquesta temporada el passat 12 de gener a l’Espai Ter, de Torroella, organitzarà durant la temporada proves com la Volcat Costa Brava de BTT, que es disputarà a Calonge el cap de setmana del 16 i 17 de març. 

L’entitat es va fundar el 1990 i va crear el seu primer equip femení ara fa vuit anys per donar projecció a tres noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. Aquesta iniciativa va tenir molt bona acollida i la temporada passada comptaven amb 23 ciclistes catalanes, balears i aragoneses. Al darrere, el Baix Ter compta amb el suport de 250 socis que participen activament durant l’any en les diferents activitats que s’organitzen sota la direcció de Sergi Güell, el president, que està acompanyat a la junta per Gabriel Garcia (secretari), Àngel González (tresorer) i Sílvia Marín, Adela Puig, Pere Ribas, Aitor Surrell i Anna Garcia (vocals).