El Memorial Fidel Bagan llueix amb rècord de participació

28/04/2024
Carretera

El Memorial Fidel Bagan llueix amb rècord de participació

Sabadell (Vallès Occidental) ha acollit una matinal de ciclisme d’alt nivell amb la disputa del XXVIII Memorial Fidel Bagan, puntuable per a la Copa Catalana cadet, júnior i fèmines. La cita organitzada per la Penya Ciclista Palomillas ha batut el rècord de participació de la prova amb més de 200 participants i per primera vegada ha comptat amb una sortida exclusivament femenina, que ha reunit més de 80 ciclistes.

La prova de fèmines ha arrencat amb múltiples atacs per part de les corredores de Massi Baix Ter i Primeau Velo Groupe Abadie i l’intent de control per part de les dues ciclistes de l’Universitat Politècnica de Valencia, que han tancat tots els talls fins que Myriam Núñez (Primeau Velo Groupe Abadie), Mireia Trias i Paula Blasi (Massi Baix Ter) han aconseguit, a meitat de carrera, l’escapada definitiva que s’acabaria jugant la victòria. La campiona equatoriana Myriam Núñez ha aconseguit la victòria per davant de les dues rivals de l’equip empordanès, segona i tercera respectivament. El gran grup ha arribat amb mig minut de retard encapçalat per Gielen Gielen (Primeau Velo Groupe Abadie), quarta.

La matinal s’havia obert una hora i mitja abans amb la disputa de la prova cadet. Joel Oller (Purito-Tadesan-Nuria) ha aconseguit la seva primera victòria de la temporada per davant del seu company d’equip Lucas Strahodinsky i Ferran Torra (E.C. Isaac Gálvez), en una prova molt disputada. Domini també per al Purito-Tadesan-Nuria en la prova que tancava la jornada, la categoria júnior. Roger Pareta s’ha imposat a l’esprint en un grup reduït que havia trencat la carrera i ha alçat els braços per davant del seu company d’equip i líder de la Copa Catalana Marc Zafra. D’aquesta manera, l’empordanès estrena el palmarès d’una temporada en la qual ja ha anat convocat amb la selecció espanyola per disputar la Paris-Roubaix júnior o la Eroica Nations Cup.

La propera cita per a júniors i cadets serà aquest dimecres 1 de maig al Gran Premi Vila de Ripoll, que serà escenari del Campionat de Catalunya Cadet. En el cas de les fèmines, la propera cita serà també el Campionat de Catalunya que es disputarà, en aquest cas, el dissabte 4 de maig a Palafrugell.