El Trofeu Primavera d'Olot, campionat de Catalunya de fèmines i cadet

26/04/2019
Carretera

El Trofeu Primavera d'Olot, campionat de Catalunya de fèmines i cadet

El proper dimecres 1 de maig, el Trofeu Primavera-Memorial Josep Maria Carrera d'Olot celebra la seva 39a edició, i ho farà acollint una gran jornada de ciclisme a casa, doncs acollirà la celebració del Campionat de Catalunya de fèmines i cadets. La mateixa prova que l'any passat va acollir el Campionat de Catalunya júnior mantindrà el seu format de triple prova per a fèmines, cadets i júniors, en què els dos primers es jugaran els mallots de campions catalans de 2019.

Ja la temporada 2017 la cita organitzada pel Club Infantil Ciclista Olot va servir de Campionat de Catalunya cadet i fèmines, amb victòria de absoluta Mercè Pacios, sub23 Ariadna Trias, júnior Mireia Trias i els títols cadets per a Gerard Bofill i Nerea Ruiz. Per la seva banda fèmines i cadet també van compartir competició la temporada passada a Sant Julià de Vilatorta: en aquella ocasió, Júlia Casas com a elit, Mireia Benito com a sub23, Ariana Gilabert júnior i els cadets Martí Hidalgo i Laia Burdoy aconseguien ser els nous campions de Catalunya

La prova garrotxina manté el seu recorregut habitual amb sortida i arribada a Batet de la Serra, gaudint de la Zona Volcànica de La Garrotxa fins Sant Miquel de Campmajor, amb un bon desnivell i passant punts emblemàtics com el Volcà de Santa Margarida i el Croscat. El circuit complet compta de 40 quilòmetres, que en el cas de les categories cadet recorreran un sol cop, mentre que júnior i fèmines elit faran dues vegades per un total de 80 quilòmetres.

A les 9h es donarà la sortida del Campionat de Catalunya cadet, amb la presència assegurada de tots els equips catalans de la categoria. A les 11h serà la sortida de la prova júnior, en aquest cas puntuable per la Copa Catalana de la categoria que lidera Juanjo Rosal (Kometa Cycling) a falta de la disputa del Campionat de Catalunya de CRI d'aquest dissabte. I per últim, a les 14h serà el torn del Campionat de Catalunya fèmines, tant per les categories cadet, júnior, elit i sub23, on a més dels principals equips catalans, destacant-hi el Massi-Tactic de categoria UCI, s'espera la presència d'equips francesos i bascos. Les noies cadet i júnior s'uniran posteriorment al recorregut per completar una distància de 60 i 40 quilòmetres, respectivament.

La prova femenina, a banda de decidir la campiona de Catalunya, també serà la tercera prova puntuable de l'any de la Copa Catalana. Mireia Benito (Massi-Tactic) és la líder de la competició després de les proves de Ripoll i El Prat de Llobregat, per davant de la líder sub23 Emma Ortiz (Catema.cat). Per la seva banda, Nerea Ruiz (Hyundai Koryo Car) i Lucía García (Top Conserge-Costa Brava Mediterranean Foods) són les líders en categoria júnior i cadet, respectivament. Podeu consultar les classificacions completes de la Copa Catalana fèmines elit i sub23 en aquest enllaç, i en aquest altre per les categories júnior i cadet.

Les inscripcions al Trofeu Primavera-Memorial Josep Maria Carrera estaran obertes fins el dilluns 29 d'abril a les 24h

Fotografia: Campionat de Catalunya fèmines 2018 a Sant Julià de Vilatorta