Emma Ortiz es proclama campiona de Catalunya 2022 a Sabadell

23/05/2022
Carretera

Emma Ortiz es proclama campiona de Catalunya 2022 a Sabadell

Aquest dissabte 21 de maig, Sabadell va viure la primera de les dues jornades de Campionat de Catalunya de ciclisme en ruta 2022, un esdeveniment especial programat amb motiu de la celebració dels 100 anys de la Unió Ciclista Sabadell. La tarda de la primera jornada era l'hora del Campionat de Catalunya de fèmines, tot un èxit amb 72 ciclistes inscrites entre totes les categories que van afrontar un recorregut exigent en una jornada molt calurosa.

106 quilòmetres amb sortida i arribada des del Pavelló Municipal Can Balsach esperaven a les ciclistes de les categories elit i sub23, un traçat exigent amb el recorregut per Sant Llorenç Savall, Gallifa, la pujada fins a Castellterçol i Moià, punt a 48,7 quilòmetres de la línia de meta on s'hi incorporaven les participants cadet, júniors i totes les categories de màsters, que enguany estrenaven jornada juntament amb la resta de categories de fèmines. El Collet de Lligabosses seria el gran jutge per a totes elles, encarant ja el descens de retorn cap a Sabadell.

La francesa Émilie Morier (Jouffroy Academy) va ser la vencedora en solitari de la prova. Triatleta de nivell internacional, la francesa va creuar la meta amb 2:27 d'avantatge respecte al grup que es va jugar el Campionat de Catalunya: Emma Ortiz (Groupe Abadie-Le Boulou), que havia començat la setmana disputant la prestigiosa Durango-Durango amb la selecció catalana, va superar a l'esprint a les que serien les seves companyes de podi en el campionat català absolut, Patricia Ortega (Sopela Women's Team) i la danesa resident a Girona Fie Osterby (Rocacorba Collective). D'aquesta manera, Ortiz (1998, amb tres anys al pilot UCI amb els equips Massi-Tactic i Sopela) prenia el relleu d'Iris Gómez com a campiona de Catalunya de ruta.

El títol sub23 era per a Nerea Ruiz (Río Miera-Meruelo-Cantabria), entre les júniors Lucía García (Costa Brava Mediterranean Foods) superava a la seva companya d'equip Laia Bosch, de primer any però que ja acumula victòries a la Copa d'Espanya, i a la vigent campiona Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering).  Laura Martínez (Tot net-Terrassa) és la nova campiona de Catalunya cadet després de superar a la campiona CRI Núria Hidalgo, mentre que, en les categories de màster, Helena Santamaria (Penya Ciclista Bonavista) era la primera màster 30, Sandra Sardina (RR Bikers Club) es coronava amb el títol màster 40 i Cristina Bombardo (Els Culets Vermells) en màster 50.

El calendari català de fèmines continuarà el pròxim diumenge 29 de maig amb una important cita com és la 3ª edició de la reVolta, la prova femenina de la Volta Ciclista a Catalunya que es torna a disputar a Sant Cugat del Vallès i que comptarà amb una participació de més de 70 ciclistes elit i sub23. Les inscripcions estan obertes fins dimarts a la mitjanit.

Campionat de Catalunya Fèmines 2022 - Sabadell:

Elit:

 1. Emma Ortiz (Groupe Abadie-Le Boulou) 2:57:12
 2. Patricia Ortega (Sopela Women's Team) m.t.
 3. Fie Osterby (Rocacorba Collective) m.t.

Sub23:

 1. Nerea Ruiz (Río Miera-Meruelo-Cantabria) 3:03:02

Júnior:

 1. Lucía García (Costa Brava Mediterranean Foods)
 2. Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods) m.t
 3. Estefanía Jiménez (CAF Turnkey Engineering) m.t.

Cadet

 1. Laura Martínez (Tot net-Terrassa)
 2. Núria Hidalgo (Costa Brava Mediterranean Foods) m.t.
 3. Ainara Inarejos (Penya Ciclista Baix Ebre) a 3:32

Màster 30:

 1. Helena Santamaria (Penya Ciclista Bonavista)
 2. Yulimar Milla (RCB Motor Begues) a 4:08

Màster 40:

 1. Sandra Sardina (RR Bikers Club)
 2. Sandra Santanyes (Trek-Bicisprint Sabadell) a 0:57
 3. Úrsula Ospina (Club Ciclista Ratpenat) a 0:57

Màster 50:

 1. Cristina Bombardo (Els Culets Vermells)
 2. Dolors Hernández (Gicu)

Totes les classificacions completes.

Fotografia: CC Le Boulou