Es presenta el Campionat de Catalunya elit/sub23 de Súria del pròxim 19 de maig

14/05/2024
Carretera

Es presenta el Campionat de Catalunya elit/sub23 de Súria del pròxim 19 de maig

El ciclisme català prepara ja el compte enrere per la disputa del Campionat de Catalunya de ciclisme en ruta elit/sub23, que es disputarà el pròxim diumenge 19 de maig a la 8a edició de la Cursa Vila de Súria que organitza la Unió Ciclista Mig-Món Súria.

Aquest dissabte 4 de maig, a dues setmanes de la cita, va tenir lloc en el saló de plens de l’Ajuntament de Súria la presentació d’aquest Campionat de Catalunya, que coronarà al campió autonòmic de ciclisme en ruta masculí per a les categories elit i sub23. L’acte va ser conduit pel presentador de TV3 Arcadi Alibés, i va comptar amb la presència per part del club organitzador del responsable de seguretat, David Miguel, i del seu president, José M. Pérez. Per part del consistori bagenc, hi van ser presents el seu alcalde, Albert Coberó; per part de la Generalitat, el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Josep March; i per part de la Federació Catalana de Ciclisme, el seu president Joaquim Vilaplana i el delegat de Barcelona, Ricardo Villar. 

El ciclisme català buscarà el relleu de Ferran Robert (elit) i Jan Castellón (sub23), que es van coronar campions de Catalunya el darrer 2023 a la Clàssica Xavi Tondo de Valls.

El recorregut que presenta l’entitat organitzadora és el mateix que es va fer servir l’any passat en la que va ser la primera Gran Clàssica disputada a Súria, que es va estrenar en la categoria el darrer 2023 amb victòria de Víctor Castellano. Serà un recorregut d’important duresa, especialment protagonista el tenir 6 alts (un d’ells tres vegades, l’Alt de Vilaredes) en els 139 km de trajectòria, i 2.060 m de desnivell. La prova té la seva sortida a Súria, passant per Balsareny, Avinyó, Sant Feliu Sasserra, Prats de Lluçanès, Gaià, Navàs, Balsareny, Súria, Castelladral, Serrateix, Viver, Navàs, Balsareny i arribada novament Súria. 

La cursa tindrà la sortida a la Plaça de la Serradora de Súria a les 9:30h del pròxim proper 19 de maig i les inscripcions estaran obertes fins la mitjanit del dimarts dia 14. 

Amb la disputa d’aquest Campionat de Catalunya elit/sub23, la prova que la Unió Ciclista Mig-Món de Súria organitza des de l’any 2016 aconseguirà la fita d’haver celebrat el Campionat de Catalunya de carretera de totes les categories, des de cadets fins a màsters. En els precedents més recents, Cursa Vila de Súria ha estat seu de la disputa de Campionats de Catalunya de Fèmines dels anys 2020 i 2021, amb victòries de Mireia Benito i d’Iris Gómez, i també el Campionat de Catalunya Cadet el mateix 2020 amb victòria de Miquel Morales. Prèviament, també havia acollit el Campionat de Catalunya de contrarellotge (2019), màster 30 (2018) i júnior (2017).