Exhibició francesa a l'estrena de les Grans Clàssiques

07/03/2020
Carretera

Exhibició francesa a l'estrena de les Grans Clàssiques

Les Grans Clàssiques-5è Trofeu Joan Casadevall, principal competició elit/sub23 del calendari de carretera català, han donat el seu tret de sortida aquesta temporada 2020 amb la disputa del 49è Trofeu Joan Escolà, organitzat per la Unió Ciclista Sabadell. Els equips francesos han estat els grans dominadors de la jornada, amb doblet de Jonathan Couanon i Jimmy Raibaud (AVC Aix en Provence), protagonistes de l'escapada decisiva, mentre que l'hongarès Adam Karl (UC Monaco) pujava al podi en tercera posició.

El vencedor Couanon, de 22 anys, i Raibaux, tot un ex professional amb passant com a stagiaire als equips Ag2r i Groupama-FDJ amb 28 anys, no han donat opció al gran grup quan han provat la seva escapada en solitari, destacant-se del nombrós grup d'escapada que s'havia format en els primers quilòmetres de cursa i on els corredors de l'equip AVC Aix en Provence. Els dos han arribat al cap de cursa a l'Alt de Monistrol de Calders i en el seu descens, per acabar gestionant una renta de més d'un minut que els ha portat a poder celebrar amb tranquil·litat el triomf en arribar a la meta situada a la Carretera de Prats de Lluçanès del la capital del Vallès Occidental. Per la seva banda, l'hongarès de 20 anys Adam Karl (UC Monaco) era el més ràpid a l'esprint del pilot d'una seixantena d'unitats que ha arribat 52 segons després, anotant-se així també el triomf sub23.

Just darrere seu ha creuat la meta el català Álex Ruiz (Valverde Team-Tierra Fecundis), sumant una meritòria 4ª plaça que li permetrà lluir demà al 90è Campionat de Sabadell un mallot de líder de les Grans Clàssiques que ja sap el que és liderar com ja va fer durant la seva regular campanya 2019. Així doncs, aquest diumenge arriba la segona ració de ciclisme elit/sub23 de primer nivell.

Classificació 49è Trofeu Joan Escolà:
1. Jonathan Couanon (AVC Aix en Provence) 2:23:44
2. Jimmy Raibaud (AVC Aix en Provence) m.t.
3. Adam Karl (UC Monaco) a 0:52
4. Álex Ruiz (Valverde Team-Tierra Fecundis) a 0:52
5. Célestin Leyman (AVC Aix en Provence) a 0:52
6. Shoi Matsuda (AVC Aix en Provence) a 0:52
7. Sergio Casanova (ULBSports-Safirfruits) a 0:52
8. Nahuel Omar D'Áquila (Netllar Telecom-ALE) a 0:52
9. Quentin Grolleau (AVC Aix en Provence) a 0:52
10. Louis Bilyard (Controlpack-Yupih) a 0:52