Fèmines, júniors i cadet tenen doble cita aquest cap de setmana a Olot i Ripoll

04/08/2020
Carretera

Fèmines, júniors i cadet tenen doble cita aquest cap de setmana a Olot i Ripoll

Després de l'aturada de l'activitat a causa de la Covid-19, la Copa Catalana de ciclisme carretera per a fèmines, júniors i cadets finalment podrà iniciar la seva activitat puntuable amb força aquest cap de setmana del 8 i 9 d'agost. Ho farà amb una doble cita per La Garrotxa i el Ripollès: el 40è Trofeu Primavera d'Olot i el 5è Trofeu Vila de Ripoll protagonitzaran dues jornades matinals d'intensa activitat que iniciaran dos mesos de competició que s'esperen plens de curses.

Dissabte, Batet de la Serra serà l'escenari un any més del Trofeu Primavera d'Olot, que enguany arriba a la 40ª edició (inicialment calendaritzada pel primer de maig) com a Memorial Marta Juanola i Memorial Josep Maria Carrera. La primera cita serà a les 9h per als cadets i júnior fèmines, amb un exigent recorregut de 62km que com sempre mostrarà uns paisatges únics de La Garrotxa, pels entorns de Santa Pau, El Croscat o Santa Margarita amb l'arribada en altura a Batet. Per la seva banda, a les 11:45 serà l'hora de les fèmines elit/sub23 i els júniors, que completaran un recorregut llarg de 104 quilòmetres que sempre acaba marcant diferències.

Per la seva banda, diumenge 9 d'agost, el Trofeu Vila de Ripoll celebrarà la seva 5ª edició reconvertit després de ser el tradicional inici de la temporada els darrers anys. De nou, cadets i fèmines júnior tindran la primera cursa a les 9h, fent una volta al recorregut de 42 quilòmetres amb sortida des de les instal·lacions del CTE del Ripollès i amb el Coll de Santigosa com a dificultat principal. Per la seva banda, a les 11h serà el torn de les fèmines elit/sub23 i júniors, que completaran dues voltes al circuit per recórrer un total de 84 quilòmetres amb dos ascensos a Santigosa.

Mireia Benito (Massi-Tactic) com a elit i Emma Ortiz (Catema.cat, actualment Sopela) van ser l'any passat les guanyadores de la Copa Catalana de fèmines, que va comptar amb set dates puntuables. Fins a deu curses comptaven per la seva banda júniors i cadets, en una competició que va premiar la regularitat de la júnior Laia Burdoy (CAF Turkney Engineering) i de la cadet Estefanía Jiménez (Top Conserge-Costa Brava). En categoria masculina, el júnior Francisco Muñoz (Transluján-CC Mollet) i el cadet Axier Casado (Tot net-Terrassa), tots dos de segon any, van ser els vencedors de la Copa Catalana en les seves respectives categories.

Fotografia: Albert Rabadan (@pedalsdaqui / @arabadan)