Gorka Ortega s'imposa a Axier Casado a la Cursa Ciclista del Llobregat

04/10/2020
Carretera

Gorka Ortega s'imposa a Axier Casado a la Cursa Ciclista del Llobregat

La XXXIX Cursa Ciclista del Llobregat s'ha disputat avui amb 131 participants, en una edició que de nou ha puntuat per la Copa Espanya de ciclisme de carretera en categoria junior.

L'absència del líder del campionat i vencedor de les dues primeres cites del calendari estatal, Juan Ayuso, feia que el ventall de candidats a la victòria a Sant Boi fos molt ampli. Els 111 kms de la prova s'han començat a disputar des de Navàs a les 10.30h, i ha estat ja en l'Alt de Vilaredes on s'han pdouït varis intents de fuga, sense consolidar-se. Aquesta ha estat la tònica fins al km 25, quan una caiguda ha obligat a aturar la cursa durant uns 40'. Gràcies a la ràpida evacuació dels accidentats a Manresa per part dels serveis sanitaris, no s'han hagut de lamentar mals majors i s'ha reprès la cursa des del punt de l'accident com si aquest fos el km 0, i amb els colls de Vacarisses i Ullastrell com a puntuables. Pel primer, encapçalaven el pilot lleugerament destacats alguns ciclistes amb Daniel Criado (Salchi) coronant en primera posició. Ha estat a l'Alt d'Ullastrell on el pilot s'ha fragmentat en múltiples grups i on s'ha començat a decidir la prova, amb un grup de vuit ciclistes encapçalant la cursa a l'arribar a dalt. L'avantatge d'aquest grup capdavanter no passaria del mig minut però, i en la vertiginosa baixada 9 ciclistes més els caçaven per conformar un grup capdavanter de 17 unitats a manca de 15kms per l'arribada de Sant Boi. Gorka Ortega (Teika) provava l'aventura en solitari, però per darrera Alejandro Luna (Koeta) i Axier Casado (Tot-Net Terrassa) l'agafaven per jugar-se la victòria en un ajustat sprint on Ortega s'imposava per davant del ciclista becat per la FCC Axier Casado, amb Luna tercer. El grup perseguidor arribava a 45" amb Daniel Criado (Salchi) al capdavant.
Amb aquests resultats, Juan Marin (Gimenez Ganga), que avui ha estat 5è, s'ha vestit de líder al podi de Sant Boi. 

El director de la cursa i president del CC Sant Boi Jesús Ruiz explicava que "hem passat una mala estona amb la caiguda del principi de cursa, perquè s'hi han vist implicats varis ciclistes, i hem hagut d'aturar la cursa perquè les ambulàncies n'havien evacuat alguns. Després de l'aturada, i gràcies a la celeritat dels equips mèdics, hem pogut reemprendre la cursa i la resta ha estat tot un èxit. Logísitcament és una cursa molt complexa i la seguretat s'ha de treballar bé en proves que acaben a l'entorn de Barcelona, i un cop més hem estat a l'alçada. Ara esperem que tots els xavals es puguin recuperar ràpid i bé".

Vencedors de les diferents classificacions:

  • Vencedor de la cursa: Gorka Ortega (Teika GSport)
  • Metes volants: Gorka Ortega (Teika GSport)
  • Gran Premi de la Muntanya: Daniel Criado (Salchi Mayte Kalas)
  • Millor equip: Teika Gsport-B Sanchis

Classificacions Cursa del Llobregat 2020
Galeria de fotos by Natascha Chekannikova (@natascha.es)

[Foto crèdits: Natascha Chekannikova]