Gran matinal de ciclisme de carretera al GP Pulperia Celta de Sant Boi de Llobregat

06/09/2020
Carretera

Gran matinal de ciclisme de carretera al GP Pulperia Celta de Sant Boi de Llobregat

Fins a 189 ciclistes s'han donat cita aquest diumenge a Sant Boi de Llobregat per la disputa d'una banda de les curses de la Copa Catalunya infantil per les categories de promoció, i de la Copa Catalana cadet de l'altra, tot plegat sota la organització del Club Ciclista Sant Boi en el que era el Gran Premi Pulperia Celta. Ha estat una matinal amb bona meteorologia on s'han pogut gaudir de bones curses, tot respectant les mesures de seguretat i els protocols pel Covid19 marcats per la Federació Catalana de Ciclisme.

A primera hora del matí ha estat el torn de les curses de promoció, en les que han prés part poc més de 100 nens i nenes amb gran representació de tots els clubs i escoles catalans de carretera, i amb presència també de clubs aragonesos i valencians. El circuit de 1'4 kms per volta ha vist les evolucions dels més petits, que han fet 2 tombs, fins als infantils que n'han fet 16, passant per principiants i alevins amb 3 i 8 tombs. 

Pel que fa a la cursa de la Copa Catalana cadet masculina, disputada sobre un recorregut 1,94 kms per volta al que s'han donat 25 tombs fins totalitzar els 48'4 kms, ha estat molt emocionant en la categoria masculina. Després d'un inici amb varis intents d'escapada, ha estat a la cinquena volta quan Àlex García (Quadis-Trek CC Sant Boi), Marc Collell (Jufré Vic-ETB) i Sergi Monserrate (Autocars Sagalès) han pogut aconseguir una avantatge sempre inferior al minut que han anat mantenint volta a volta amb un pilot on no hi havia entesa per atrapar-los. Oriol Alcaraz, el líder de la competició, ha saltat del pilot i ha atrapat els grup que el precedia, del qual Àlex Garcia n'havia deixat la companyia a la volta 12. Tot i l'impuls d'Alcaraz i Collell, Garcia ha sapigut patir i mantenir un mínim avantatge que li ha donat una gran victòria en solitari, amb Alcaraz 2n i Collel completant el podi, i com a millor cadet de 1r any. Amb aquest resultat Oriol Alcaraz (Autocars Sagalés) afiança el liderat del campionat amb la meitat de proves disputades, amb 49 punts de marge sobre el seu company d'equip Joel Díaz i 65 sobre Gerard Cano (Tadesan-Núria-Purito). Entre les fèmines, domini absolut del Top Conserge - Costa Brava, ocupant les seves integrants les quatre primeres posisicions amb Paula Recio com a vencedora, Júlia Garcia segona i Estefania Jiméndez tercera i consolidant el liderat de la general del campionat. Pel que fa a les fèmines junior, Júlia Passarrius (Team Montagnac) ha estat la millor per davant de la líder Judith Pradas (Tot Net Terrassa), i entre els equips s'ha imposat el Jufré Vic ETB.

La propera cita de la Copa Catalunya per les categories de promoció serà el 13/09 a la 10a Cursa Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú, cita que ja té les inscripcions obertes. Pel que fa als cadets masculins, i a les cadets i juniors fèmines disputaran la 8a Cursa Isaac Gálvez la mateixa data, també amb inscripcions obertes.