Guillem Suriñach alça els braços a Sant Jaume dels Domenys

22/07/2023
Carretera

Guillem Suriñach alça els braços a Sant Jaume dels Domenys

Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) ha acollit aquest dissabte 22 de juliol la 49a edició del Trofeu Baix Penedès, novena cita del calendari de Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall, que ha deixat la victòria de Guillem Suriñach (Controlpack) en un final igualat.

La cita organitzada per la Unió Ciclista Igualadina es tornava a celebrar aquest any després de què les mesures de precaució per risc d’incendis forestals obligués a suspendre’n l’edició de 2022. Amb set voltes a un circuit de 16 quilòmetres, els corredors havien d’afrontar els 112 quilòmetres totals passant per poblacions com Cornudella, Banyeres del Penedès, Llorenç del Penedès o El Papiolet.

Després d’una carrera selectiva, una quinzena de corredors han arribat als últims quilòmetres amb opcions de victòria i Guillem Suriñach (Controlpack) ha estat qui ha sabut resoldre l’arribada i imposar-se amb un petit marge sobre els seus rivals. D’aquesta manera, el corredor de 25 anys suma una nova victòria al seu palmarès després de proclamar-se el mes de maig com a campió de Catalunya elit de contrarellotge.

Suriñach ha estat acompanyat al podi per Edgar Curto (Arabay Vas Balear) i Guillem Muñoz (73Factory BG Team), que han estat segon i tercer respectivament. Simone Sanò (Controlpack), que ha acabat vuitè a Sant Jaume dels Domenys, assalta el liderat de les Grans Clàssiques a falta de només dues cites del calendari i arrodoneix una gran jornada per a l’equip.

Les Grans Clàssiques - 7è Trofeu Joan Casadevall faran ara una atura de més d’un mes i tornaran el 30 d’agost a Ulldecona amb la disputa de la 72a Volta Ciclista al Montsià. El calendari es tancarà el 7 d’octubre amb la 4a Gran Clàssica Modest Capell a Torregrossa.

49è Trofeu Baix Penedès - Sant Jaume dels Domenys

  1. Guillem Suriñach (Controlpack) 2:19:13
  2. Edgar Curto (Arabay Vas Balear) a 0:03
  3. Guillem Muñoz (73Factory BG Team) a 0:03
  4. Charlie Lewis (Islington Cycling Club) a 0:03
  5. Antoine Guedon (Grenoble Metropole Cyclism) a 0:03
  6. Guillem Bel (Maglia Tecnosylva Bembibre) a 0:03
  7. Joel Villaverde (Esetec - Salazones) a 0:03
  8. Simone Sanò (Controlpack) a 0:03
  9. Biel Font (Team MP Group) a 0:03
  10. Pau Josep Domenech (Equipo Oleka) a 0:03

Classificacions completes