Iván Díaz pot amb Armillas a La Sénia

20/08/2019
Carretera

Iván Díaz pot amb Armillas a La Sénia

El valencià Iván Díaz (Cultbikes-Specialized) ha estat aquest dimarts el vencedor del 52è Trofeu Sant Bertomeu de La Sénia, prova puntuable pel principal trofeu elit/sub23 català, les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall. El veterà biker ha superat a la darrera de les onze voltes del recorregut a tot un campió de la Copa d'Espanya elit, un Gerard Armillas (Team Compak) que ha tornat a demostrar la seva valentia, mentre que Josep Oriola (Portet Instal·lacions-Ixcor-Vic) recupera el liderat a la general.

La pluja ha estat la protagonista de la cita ebrenca organitzada per la Unió Ciclista La Sénia, especialment en el primer terç, quan una forta tromba d'aigua ha començat a endurir una cursa que seria d'important desgast. Ràpidament, Iván Díaz i Gerard Armillas s'han consolidat en el cap de cursa, agafant un minut d'avantatge que un desorganitzat pilot, malgrat comptar amb ciclistes perillosos com el doble guanyador d'enguany a les Grans Clàssiques i campió d'Espanya elit, el castellonenc Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa), mai ha estat capaç de retallar.

Els contraatacs eren constants, destacant-se finalment en la darrera volta un grup reduït que ha permès a David Gómez (Team Compak) pujar a la tercera plaça del podi després que el seu company Armillas patia problemes mecànics en els darrers 5 quilòmetres que afavorien el triomf d'un Iván Díaz que alçava els braços en solitari després de 100 quilòmetres. El principal especialista en ciclocròs de l'estat, Felipe Orts (Mutua Levante-Ale), encapçalava l'esprint del gran grup en 7ª posició, seguit d'un Josep Oriola (Portet Instal·lacions-Ixcor-Vic) que gràcies a aquest top 10 recupera el liderat de les Grans Clàssiques (Consulta'n tota la informació), que es decidiran el cap de setmana del 28 i 29 de setembre a la doble cita de la Volta a La Garrotxa.

Classificació 52è Trofeu Sant Bertomeu:
1. Iván Díaz (Cultibikes-Specialized) 2:21:03
2. Gerard Armillas (Team Compak) a 0:18
3. David Gómez (Team Compak) a 0:19
4. Alejandro Gómiz (Mutua Levante-Ale) a 0:56
5. Joshua Sandman (La Tova) a 0:57
6. George Caicedo (Electro Hiper Europa) a 1:03
7. Felipe Orts (Mutua Levante-Ale) a 1:51
8. Josep Oriola (Portet Instal·lacions-Ixcor-Vic) a 1:51
9. Juan Belandria (Mutua Levante-Ale) a 1:51
10. Erik Martorell (Electro Hiper Europa) a 1:51

Fotografia: Albert Rabadan (@pedalsdaqui / @arabadan)