Joan Font s'imposa al Campionat de Catalunya CRI de Puigverd de Lleida

16/06/2018
Carretera

Joan Font s'imposa al Campionat de Catalunya CRI de Puigverd de Lleida

Les carreteres del Segrià han viscut avui una intensa jornada ciclista amb la disputa del Campionat de Catalunya de contrarrellotge individual per les categories junior, sots23, elit i paraciclisme.

La Plaça Major de Puigverd de Lleida ha estat sortida i arribada del recorregut de 22kms que portava els ciclistes fins a Aspa passant també per Artesa de Lleida, un exigent traçat amb alguns repetxons que ha fet una selecció natural entre els ciclistes en millor forma física. 

Ha obert el foc la categoria junior a les 09h00 puntualment, la més nombrosa amb gairebé la meitat del total d’inscrits (105) a la prova. Provisionalment s’ha imposat a la prova Pau Miquel (Turismo Villanúa) amb un temps de 32’06”

En segon lloc, ha estat el torn dels ciclistes Sots23 on el lleidatà Modest Capell (Team Compak) s’ha fet amb la victòria després de marcar un gran temps de 30’12” que l’ha servit per fer 2n en la general final. El ciclista nascut a Torregrossa , que ha destacat la bona organització de la prova, comentava que “sabia que venia en un gran estat de forma i venia amb la intenció de intentar guanyar en S23 i fer-me veure de cara a intentar anar seleccionat amb Catalunya pels Campionats d’Espanya. Havia reconegut el circuit durant la setmana i sabia que era molt exigent, amb repetxons que s’han fet duríssims en cursa, però m’he trobat molt bé i estic molt content pel resultat. A més còrrer “a casa”, amb la família i amics animant-te sempre dóna un plus”.

En elits un dels favorits era Joan Font (BH Concept Barcelona) i s’ha imposat amb claredat en la seva categoria i a la general final, essent l’únic ciclista capaç de baixar dels 30’. El barceloní, que havia reconegut el circuit entre setmana i que ha competit també amb el seu company Ignasi Àvila amb el tàndem olímpic, ha estat acompanyat al podi elit per Christian Meier (The Service Course) i Gerard Armillas (Team Compak). El ciclista local Albert Masana s’ha classificat en 11a posició de la categoria. Font ens deia que “després de no haver-hi Campionat de Catalunya CRI el 2017, molt content de haver pogut revalidar el títol de 2016 i de que la prova es torni a celebrar. He decidit conservar a la primera part i apretar a la tornada que sabia que podia fer-se llarga”.

Els darrers en prende la sortida han estat els paraciclistes, un total de 9 que han cobert amb èxit un circuit especialment dur per ells, sobretot el darrer tram de pujada a Aspa. En handbikes, els ciclistes que pedalen amb la força dels braços, s’ha imposat Martin Berchesi (MSC Team Gavà); mentre que en ciclisme adpatat ha resultat vencedor Jaume Morales (Genesis Cycling Team).

El delegat de la Federació Catalana de Ciclisme a Lleida Norbert Herrera valorava molt positivament “la implicació dels ajuntaments de Puigverd, Aspa i Artesa en l’esdeveniment, especialment en el poc temps que hem tingut per tirar-lo endavant juntament amb la Federació Catalana de Ciclisme, així com les associacions i voluntaris dels pobles”. A més posava ènfasi en la “importància de fer esdeveniments de prestigi com aquest en terres lleidatanes, que ha estat molt ben acollit tal i com demostra el nombrós públic que ha seguit la cursa durant tot el matí

Per la seva part l’alcalde de Puigverd  de Lleida Josep Solsona destacava la importància de "fer territori i treballar en equip amb els altres municipis per acollir grans proves com aquesta, que fomenten la pràctica de l'esport i la salut”. Ha estat acompanyat en la cerimònia de pòdiums per Joaquim Vilaplana (President de la Federació Catalana de Ciclisme), Joan Segura (delegat d’Esports a Lleida de la Generalitat de Catalunya), i Maria José Invernón (alcaldessa d'Aspa i presidenta del Consell Comarcal del Segrià).
Consulta les Classificacions