Jordi López (Lizarte) fa un pas endavant a la Clàssica Isaac Gálvez

19/05/2018
Carretera

Jordi López (Lizarte) fa un pas endavant a la Clàssica Isaac Gálvez

Jordi López (Lizarte) ha estat el vencedor aquest dissabte a la 7a edició de la Clàssica Isaac Gálvez, cinquena prova puntuable per les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall de la Federació Catalana de Ciclisme (Tota la informació del circuit de Grans Clàssiques). Han estat 128 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada davant del Poliesportiu Isaac Gálvez en una calurosa jornada de gran ciclisme.

Una escapada d'onze corredors ha estat el protagonista del tram final de la cursa, marcada pels seus trams no asfaltats i un recorregut atractiu pel Penedès. Malgrat els diferents atacs entre ells, no ha estat fins una pujada a la mateixa entrada a Vilanova en què López i Oriol Colomé (Bicis Esteve) s'han destacat en el grup capdavanter per acabar jugant-se la victòria en un ajustat esprint, amb victòria pel jove badaloní.

En la seva persecució, ha intentat arribar a la seva altura un Joan Font (BH Concept Barcelona) que s'ha quedat a quatre segons d'atrapar-los i ha pujat al podi com a tercer classificat. Per la seva banda, Adrián Merino (Bicicletes Segú) ha quedat en una quarta posició que el permet situar-se com a líder de la classificació de les Grans Clàssiques, desbancant el fins ara primer classificat, David Gómez (Team Compak), que ha acabat disputant l'esprint del pilot principal per signar la 18a posició final.

Aquesta és la primera victòria a la categoria elit-sub23 de López, que en la seva segona campanya amateur amb l'equip navarrès Lizarte, amb 19 anys, venia de ser 19è a la classificació general de la Volta a Bidasoa.

Tota la informació de la prova i classificacions.