Júlia Casas i Martí Hidalgo s'emporten els campionats de Catalunya fèmina i cadet

09/06/2018
Carretera

Júlia Casas i Martí Hidalgo s'emporten els campionats de Catalunya fèmina i cadet

Sant Julià de Vilatorta ha estat escenari aquest dissabte de la disputa dels campionats de Catalunya de ruta per les categories cadet i fèmines. El Club Ciclista Calma ha preparat un recorregut exigent que ha propiciat unes curses selectives, en què Júlia Casas (Probike Club) i Martí Hidalgo (Tot net-Terrassa) han estat els vencedors, arribant en solitari a la meta en els dos casos.

Un pilot d'una cinquantena de corredores ha disputat una cursa de 73 quilòmetres de recorregut, on l'equip Probike ha estat el gran protagonista. Noemí Ferré s'ha destacar en solitari al primer port de la jornada, el Coll de Mansa, i s'ha mantingut al cap de cursa fins que la seva companya, la líder de la Copa Catalana Júlia Casas, ha arribat a la seva alçada i l'ha superat a la pujada a Collsesplanes.

Casas ha realitzat un llarg descens impecable que l'ha portat a ampliar el seu avantatge a més d'un minut, mentre darrere es formava un grup perseguidor amb Ariana Gilabert, Mireia Trias, Mireia Benito (Catema.cat) i Alexandra Moreno (Tot net-Terrassa), que s'han jugat el podi. Gilabert ha aconseguir destacar-se en solitari per acabar en segona posició i endur-se així el títol júnior, mentre era Moreno qui s'enduia l'esprint pel tercer lloc davant Trias i Benito, cinquena i millor sub23. Per la seva banda, el títol cadet ha estat pet Laia Burdoy (Catema.cat), setena.

Ha estat una cursa dursa, amb molt desnivell per com era de curta, però molt maca, amb carreteres molt agradables. Hem intentat frenar tot el grup, controlant, però la tàctica ens ha fallat una mica. Són curses difícils per anar sola i és difícil fer anar ràpid en descens sense gent, però he pogut arribar a meta" ha explicat la vencedora, Júlia Casas, imparable amb una gran temporada que la portat a guanyar recentment una etapa de la Volta a València. "Una victòria que m'ha donat una mica autoestima i de gas per la resta de la temporada”, ha tancat.

Per la seva banda, la cursa cadet ha tingut 60 quilòmetres (el mateix recorregut que el femení menys uns quilòmetres inicials al voltant de Calldetenes), que també s'ha fet molt selectiu. Ha costat més de la meitat de la cursa formar-se un tall mentre el grup s'anava seleccionant, destacant-se en primer lloc Bernat Tarrés (Autocars Sagalés) i Alejandro Bautista (Maquibike).

Ha estat, primer, a la pujada a Collsesplanes quan s'han anat incorporant al cap de cursa, en primer lloc Pau Torrent (Tot net-Terrassa), i posteriorment el seu company Martí Hidalgo i Alejandro Rizzone (Quadis-Trek). Junts han arribat a la pujada final al Coll de Buc, coronat a uns quatre quilòmetres per meta, on Hidalgo ha atacat en solitari directe a la victòria mentre els seus companys d'escapada es fusionava amb el grup perseguidor, jugant-se les medalles en un esprint en què Adrián Ferrer (Autocars Sagalés) s'ha fet amb la plata i Pau Torrent (Tot net-Terrassa), amb el bronze.

Demà diumenge es disputarà la prova contrarellotge per les dues categories també a Sant Julià de Vilatorta, en un recorregut d'11 quilòmetres.