Júlia Casas s'imposa a les llambordes de Juneda

13/05/2018
Carretera

Júlia Casas s'imposa a les llambordes de Juneda

El circuit urbà de Juneda (Lleida), caracteritzat pel tram de llambordes en pujada que ja acull una prova de la Copa Critèrium masculina, ha estat l'escenari avui de la 4a prova de la Copa Catalana Fèmines, on s'ha imposat en solitari i amb claredat la vigent líder de la Copa, Júlia Casas (Probike).

La primera edició del Trofeu Vila de Juneda, que ha comptat amb 54 ciclistes en cursa, constava de 50 voltes a un circuit d'1 km i tenia com al·licients una sèrie de primes en diferents voltes. Durant les primeres voltes s'ha trencat el grup i del pilot davanter format per unes 20 unitats ha estat la navarresa Ainara Elbusto (DC Ride Vektor) la primera en provar sort en solitari. Per darrera, Casas (Probike), Pacios (Catema.Cat), Anderson (Transcoma) i Gómez (Sopela), juntament amb les juniors del Catema.Cat Gilabert i Trias, i Moreno (Terrassa) es mantenien prudents. Sobre la volta 20, i després d'una caiguda d'Anderson i Elbusto, Júlia Casas (Probike) i Mercè Pacios (Catema.Cat) marxaven al capdavant i obrien forat amb la resta de perseguidores. En el darrer tram de cursa, Júlia Casas s'ha mostrat la més forta, i ha arrancat per imposar-se en solitari sobre Pacios (2a) i la júnior Alexandra Moreno (3a). Cal destacar la bona organització del Club Colla Ciclista la Pedalada de Juneda i l'Ajuntament de Juneda, així com la nombrosa assistència de públic i la col·laboració de diferents sponsors, que han fet possible que avui es repartís 480€ entre premis i primes en aquesta primera edició del Trofeu Vila de Juneda Fèmines, que també ha comptat amb la presència del president de la Federació Catalana Joaquim Vilaplana, així com el Delegat d'Esports de la Generalitat a Lleida Joan Segura, l'alcalde de Juneda Antoni Villas, i altres autoritats locals.

Les guanyadores de les diferents categories han estat:

Cadet: Carolina Miranda (Catema.cat)
Junior: Alexandra Moreno (tot Net Terrassa)
S23: Mireia Benito (Catema.Cat)
Elits: Júlia Casas (Probike)
Equip cadet-junior: CC Baix Ter Catema.Cat
Equip S23-elit: BH Concept Bcn

Consulta les classificacions complertes

A la Copa Catalana, i després de la disputa de 4 proves, es mantenen líders Laia Burdoy (Catema.Cat) en cadets, Nerea Ruiz (Catema.Cat) en juniors, Mireia Benito (Catema.Cat) en S23, i Júlia Casas (Probike) en elits.

La propera prova de la Copa Catalana Fèmines serà la Cursa Ciclista de Sant Julià de Vilatorta, Campionats de Catalunya CRI i ruta el proper 9 de juny.