Julio Alberto Amores i Pau Miquel, protagonistes en l'estrena de les Grans Clàssiques

09/03/2019
Carretera

Julio Alberto Amores i Pau Miquel, protagonistes en l'estrena de les Grans Clàssiques

Les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, el principal circuit elit/sub23 del calendari català de carretera, ha donat el seu tret de sortida la tarda d’aquest dissabte amb la disputa del 48è Trofeu Joan Escolà, una jornada amb 201 participants de les categories elit, sub23 i màster 30 en els 103 quilòmetres de recorregut que havia preparat un any més la Unió Ciclista Sabadell. El triomf de Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa) i el liderat de les Grans Clàssiques del jove Pau Miquel (Lizarte) han marcat la jornada.

El ciclista alacantí Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa) ha estat qui s’ha endut la victòria, superant a l’esprint en la mateixa línia de meta al seu company d’escapada, el veterà Iván Martínez (Supermercados Froiz). Amores, de 25 anys, s’anotava així una important victòria després de dues temporades amb com a profesional en els conjunts continentals Inteja Dominican Team i Virtu Pro Cycling britànic: el valencià ha format part de l’escapada de la jornada que ell mateix s’ha encarregat de seleccionar, resistint fins al final, en què el pilot ha entrat a tan sols 5 segons.

El podi l’ha completat l’argentí Nahuer Omar Dáquila (Mutua Levante-ALE), a més primer sub23 de la jornada, mentre que just darrere seu entrava, en quart lloc, Pau Miquel (Lizarte). En la seva primera cursa en la categoria després de dos grans anys en categoria júnior, el jove català ha demostrat un gran nivell que li ha permès vestir-se com a líder de Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall abans que demà diumenge es visqui la seva segona cita, el 89è Campionat de Sabadell.

Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa), guanyador del 48è Trofeu Joan Escolà: "Hem començat per davant amb una escapada de set corredors on hi tenia companys. El director ha dit que calia moure la cursa perquè estava una mica aturat; he arrencat i, en una pujada, Iván Martínez m'ha enxampat per darrere. Així que hem marxat els dos junts. Ell tirava una mica més perquè jo tenia un company a l’escapada, i una vegada ha arribat l'últim port, l’Iván ha arrencat, me n’he anat amb ell i hem tingut una bona entesa fins al final. Per l’auricular sentia que l'equip estava treballant molt bé per darrere, i sense ells no hauria estat possible, perquè han fet una mica de fre del pilot. Al final, he tirat una mica de sang freda perquè sabia que era més ràpid i podia guanyar a l’esprint. Vinc de dos anys com a professional, on he guanyat una carrera, i aconseguir la primera victòria de la temporada em dóna molta tranquil·litat tant personalment com per a l'equip. La primera sempre costa una miqueta més i ens demostra que estem fent les coses bé. Demà ho tornarem a intentar també amb altres companys que tenen opcions, perquè potser jo estaré una mica més vigilat. Aquest any estaré més centrat en la carretera que en la pista perquè m'agradaria tornar una altra vegada al camp professional, i al costat de l'equip esperem continuar treballant així de bé"

Pau Miquel (Lizarte), líder de les Grans Clàssiques: "Era la meva primera de cursa com a sub23 i sent quart i líder era un resultat que, sincerament, no m’esperava. Però es nota que la feina per ara està ben feta i que les coses van sortint bé. S’ha fet una escapada molt d’hora que pensàvem que no arribaria, però al final no l’hem atrapat per poc. Jo m’he llançat a 500 metres pel final, i finalment han quedat dos corredors molt bons i un esprínter per davant. Demà, ho tornarem a intentar. És el meu primer any a l’equip Lizarte i el que he de fer és buscar-me un lloc a l’equip, agafar confiança i experiència i aprendre dels més bons. El calendari ja l’anirem veient"

Classificació 48è Trofeu Joan Escolà:
1r Julio Alberto Amores (Electro Hiper Europa) 2:30:34
2n Iván Martínez (Supermercados Froiz) m.t.
3r Nahuer Omar Dáquila (Mutua Levante-ALE) a 0:05
4t Pau Miquel (Lizarte) a 0:05
5è Josep Oriola (Instal·lacions Portet-Ixcor) a 0:05
6è Juan De Dios González (NG6-Inverse) a 0:05
7è Alejandro González (Team SmartDry) a 0:05
8è Samy Aurignac (Payden Rigel) a 0:05
9è Francisco Daniel Mulero (Brocoli Mecanico-Sakata) a 0:05
10è Jesse De Rooij (West-Frisia) a 0:05