Júniors i fèmines estrenen la Copa Catalana de carretera en una matinal radiant a El Prat

14/03/2021
Carretera

Júniors i fèmines estrenen la Copa Catalana de carretera en una matinal radiant a El Prat

Més de 160 ciclistes s'han reunit aquest diumenge a El Prat de Llobregat per la disputa d'una cita múltiple de Copa Catalana de carretera. El Gran Premi Primavera Ciutat del Prat organitzat per l'Agrupació Ciclista El Prat ha acollit doble cursa: una primera per a júniors masculins i fèmines elit/sub23, que estrenaven així el seu calendari puntuable de Copa Catalana, mentre que cadets i júnior fèmines competien per segon dia consecutiu després d'estrenar-se dissabte a Montbrió del Camp.

Un nombrós pilot de gairebé 100 ciclistes ha estrenat la jornada amb la primera sortida per a fèmines elit/sub23 i júniors, que han disputat 75 quilòmetres de competició a alta velocitat en el ja tradicional circuit a la Ronda Sud pratenca, on la col·locació i els esprints bonificables sempre són clau. No ha estat diferent en aquesta ocasió, en què Sergi Darder (Quadis-CC Sant Boi) ha fet valer el seu domini en els esprints intermedis per endur-se el triomf entre els júniors i ser així el primer líder de la Copa Catalana per davant de Sergi Galbany (Finques Feliu), mentre que el vencedor de l'esprint final després de dues hores de cursa, el francès Lucas Villeronce (Team Culture Vélo u19), era tercer.

La campiona catalana Mireia Benito (Massi-Tactic), per la seva banda, ha estat la vencedora entre les fèmines, acabant en la 21ª posició absoluta dins el pilot guanyador en què també hi han entrat la vencedora sub23 Laura Rodríguez (GN6 Team) i les elit Laura Martí (CC Le Boulou) i Ester Rubio (GN6 Team). Aquesta era la primera cita de la Copa Catalana de fèmines 2021, que la setmana que ve tindrà una prova única en el 75è Aniversari del Club Ciclista Catalunya.

La segona cita ha estat per als cadets i júniors fèmines, que disputaven 52 quilòmetres en el seu segon dia de competició consecutiu. En aquest cas, la presència d'una escapada ha estat més determinant en la resolució de la victòria final, que ha acabat sent per Adrià Garmendia (UC Vilanova-Autocars Sagalés). Per la seva banda, entre les fèmines, Júlia Melvina Passarrius (Tot net-Terrassa) s'ha endut el triomf júnior i Laia Bosch (Costa Brava Mediterranean Foods) la victòria cadet, les dues entrant en el pilot principal. Tots ells es tornaran a veure les cares el proper diumenge a Barcelona.

Gran Premi Primavera Ciutat del Prat 2021:

Fotografia: Albert Rabadan (@pedalsdaqui / @arabadan)