La 1a edició del GP Ciutat de Lleida de carretera es celebrarà diumenge

09/06/2021
Carretera

La 1a edició del GP Ciutat de Lleida de carretera es celebrarà diumenge

La 1a edició del Gran Premi Ciutat de Lleida, de caràcter nacional i puntuable pel calendari de Grans Clàssiques - Trofeu Joan Casadevall de la Federació Catalana de Ciclisme (Tota la informació), es celebrarà aquest proper diumenge 13 de juny al matí amb sortida i arribada a la capital de la terra ferma, on s'hi veurà gran part del pilot elit/sub23 català.

L'entorn del Pavelló Juanjo Garra, vora el barri del Secà de Sant Pere de Lleida, serà l'epicentre d'aquesta primera edició de la cursa que, sota la organització de la SC Ilerdense, ha previst un recorregut de 154 kms. Després de la sortida els ciclistes agafaran el Camí de Marimunt en direcció nord. Passaran per Torre-serona i no serà fins Albesa (km 18) on trobaran la primera dificultat del dia, una rampa de menys d'un km però al 5'8% de pendent mig -i trams al 11%-. A l'alçada d'Algerri es virarà cap a l'est per la C26, es passarà per Balaguer (km 39,5) i s'afrontarà una llarga recta de la C13 de 20kms fins girar a l'esquerra direcció nord. L'Alt d'Almenara (2,2 kms al 4,8%) serà la segona dificultat del dia, coronant-se al km 72 de cursa. Una ràpida baixada conduirà els ciclistes fins Agramunt, on viraran a l'oest per afrontar una segona part de cursa més trencacames ja encarant el retorn a Lleida, passant per la rampa de Les Ventoses (0,5km al 6,7%, km 82) i posteriorment afrontant un tram sempre ascendent fins a Cubells (km 99), punt més alt del recorregut. A partir d'aquí un terreny favorable en direcció Camarasa on els ciclistes giraran direcció sud vorejant el Pantà de Sant Llorenç, passant de nou per Balaguer, i desfent el camí fins a Lleida des del km 138 (Albesa) fins al final. Els darrers metres fins a la línia d'arribada seran amb lleugera pujada. Així doncs, un terreny propici per veure una gran cursa, amb una meteorologia que preveu un dia amb força calor, i que premiarà a banda dels guanyadors del dia, al millor ciclista provincial i al millor en els dos passos puntuables de muntanya del recorregut.

De moment, i després de les 5 primeres curses d'un total de 10, David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona) -vencedor al darrer GP Òdena-, lidera la general de les Grans Clàssiques amb 210 punts, trenta més que Raul Rota (Lizarte), mentre que Benjamí Prades (Vigo-Rías Baixas) és tercer provisionalment.

El control de temperatura i llicències està previst a les 08.15h al costat del Pavelló Juanjo Garra, i la cursa arrancarà a les 09.30h del matí. En finalitzar la mateixa, es farà l'entrega de premis i trofeus. Les inscripcions seran obertes fins dijous a la mitjanit en aquest enllaç.

[Foto crèdits: Núria Garcia @ngmphotographer]