La 61a Volta Ciclista internacional a Lleida arranca divendres

06/06/2018
Carretera

La 61a Volta Ciclista internacional a Lleida arranca divendres

La 61a edició de la Volta Ciclista Internacional a la província de Lleida, on participen ciclistes de les categories elit i S23, arrancarà aquest divendres a la tarda amb fins a 20 equips inscrits, el que suposa una de les millors inscripcions dels darrers anys. 

Sota l'organització del CE Speed Republik, l'edició 2018 presenta un recorregut en 3 etapes amb molt de terreny per assegurar una bona lluita per endur-se la general, i on les ciutats de Lleida i Tremp seran l'epicentre de l'acció.

La primera etapa sortirà de Lleida divendres a les 16.00h, després de la presentació oficial dels equips, i després de 131 kms finalitzarà a la capital del Pallars Jussà. Presenta una primera part eminentment plana fins endinar-se a la Noguera, on després de l'sprint de Sant Llorenç de Montgai s'afrontaran els ports de Vilanova de la Sal (2a) i Àger (2a), aquest a uns 30 kms de l'arribada a Tremp.

La segona etapa es disputarà dissabte amb sortida i arribada a Tremp. El pilot haurà d'afrontar l'exigent Port del Cantó (HC) que retorna al recorregut de la Volta Lleida enguany, i posteriorment el Coll de Bòixols (1a) que es coronarà a uns 40 kms de l'arribada. En total, 164 kms amb el pre-Pirineu com a protagonista.

La tercera i última etapa de diumenge al matí planteja un dels recorreguts clàssics de la Volta a Lleida dels darrers anys, ja que després de la sortida de la capital del Segrià els ciclistes es dirigiran a les Garrigues, on les carreteres estretes i el perfil trencacames seran protagonistes. Es passaran els ports de Castelldans (3a), el Soleràs (3a), Els Torms (2a) i El Soleràs de nou (2a) abans de la ja mítica pujada final a la Seu Vella a través de les llambordes del Carrer Cavallers de Lleida (3a), esceneari idíl·lic del final de la Volta.

Més informació