La Clàssica Xavi Tondo entra diumenge al calendari de Grans Clàssiques

01/07/2019
Carretera

La Clàssica Xavi Tondo entra diumenge al calendari de Grans Clàssiques

El proper diumenge 7 de juliol es portarà a terme la 4a edició de la Gran Clàssica Xavier Tondo de ciclisme a la ciutat de Valls. Aquesta edició, la prova passa a ser puntuable pel Trofeu de les Grans Clàssiques-Trofeu Joan Casadevall, principal calendari de la categoria elit/sub23 de la Federació Catalana de Ciclisme, enlloc de la Copa Espanya com en anys anterior. Les Grans Clàssiques retornen (Tota la informació) després de gairebé dos mesos, també amb el Trofeu Abelard Trenzano de dissabte, amb Josep Oriola (Portet Instal·lacions-Ixcor-Buff) com a líder.

Els organitzadors la Secció Ciclista del Club Bàsquet Valls, el Club Ciclista Tondo, els amics d'en Xavi amb la col"laboració del Patronat d'Esports de Valls i l'Ajuntament de Valls, han dissenyat un recorregut de 130 quilòmetres amb la dificultat més important que és l'Alt de la Mussara. El recorregut previst inicial és Valls, Pla Sta Maria, Pont d'Armentera, Vilarodona, Bràfim, Nulles i Valls. Un circuit molt fàcil de 40 quilometres inicials per preparar els corredors al recorregut posterior. La 2a part del circuit d'alta duresa esdevindrà entre Valls, Alcover, La Selva del Camp, Coll de la Batalla, Vilaplana, Alt de la Mussara, La Febró, Capafonts, Montral, Alcover i Valls per totalitzar un recorregut final de 130km.

Per fi, l'organització ha aconseguit dissenyar un circuit a l'estil Xavi Tondo, i probablement serà la prova elit/sub23 més dura que es portarà a terme a la nostra provincia, no tans sols pel recorregut sinó també per la climatologia prevista en aquestes dates. Tot un desafiament pels 150 corredors que tenen previst estar a la sortida de la cursa a les 10 del matí davant del Pavelló Xavier Tondo i l'arribada a les 13:15 al mateix lloc.

Des de l'organització també fem una crida a qualsevol persona amb vehicle/moto o sense transport que es vulgui afegir a col·laborar es posi en contacte amb algun membre de l'organització per les Xarxes socials de la cursa.