La Cursa Ciclista del Llobregat júnior celebra diumenge la seva 41ª edició

24/05/2022
Carretera

La Cursa Ciclista del Llobregat júnior celebra diumenge la seva 41ª edició

Aquest pròxim diumenge 29 de maig arriba tot un emblema del calendari nacional de ciclisme júnior amb la 41ª edició de la Cursa Ciclista de Llobregat, prova insígnia del Club Ciclista Sant Boi. Una de les proves històriques del calendari estatal de carretera, puntuable enguany per la Challenge Global de Ciclismo en Ruta (més informació), de la qual és la tercera prova del calendari 2022 després de la disputa Klasika d'Amorebieta i la Challenge Subbética, tornarà a portar el millor ciclisme júnior a Catalunya.

La reconeguda Navàs-Sant Boi comptarà de nou amb un recorregut de 111,3km amb els alts puntuables de Vacarisses i Ullastrell, aquest últim coronat a 29,5 quilòmetres per la línia de meta, a banda de meta volant situada a Sant Vicenç dels Horts (km. 101). 25 dels principals conjunts júniors estatals seran a la sortida, incloent-hi els sis equips catalans: l'Autovivo Grup-Trek del Club Ciclista Sant Boi, Tot net-Terrassa, Penya Ciclista Baix Ebre, Bikesports-Ford Nicolás de la UC Vilanova, Finques Feliu, i el Torrent Team.

De 9h a 9h30 es realitzarà la presentació d'equips a la Plaça de l'Ajuntament de Navàs (Berguedà), des d'on es realitzarà la sortida a les 10.30h. Un cop superat els 111,3 quilòmetres de recorregut, prop de les 13h15 està prevista l'arribada dels primers ciclistes a Sant Boi de Llobregat, amb la meta situada al Carrer Pau Claris. A banda del podi final, la reconeixerà el 1r júnior de primer any, la combativitat, el 1r ciclista català, el millor ciclista local, el millor equip classificat i el nou líder de la Challenge Global de Ciclismo en Ruta.

Disputada des de 1981, la prova compta en el seu palmarès amb guanyadors il·lustres com Ginés Salmerón, Ramón Medina, Carles Torrent, o els actuals ciclistes professionals Mikel Nieve (2007), Diego Pablo Sevilla (2013), Pau Miquel (2018) i Iker Bonillo (2021).

La informació en directe de la prova es podrà seguir des del Twitter del Club Ciclista Sant Boi i seguint la ràdio volta a través de l'aplicació Zello, cercant el canal "Cursa del Llobregat".