La Durango-Durango, nova experiència internacional de la selecció catalana de fèmines

10/05/2022
Federació

La Durango-Durango, nova experiència internacional de la selecció catalana de fèmines

El dens calendari internacional del ciclisme femení que es viu en el mes de març arreu de l'estat tornarà a donar oportunitat a la selecció catalana femenina de gaudir d'experiència al més alt nivell, com serà el cas de la disputa de clàssica Durango-Durango - Laboral Kutxa Emakumeen Sarria, que es disputarà el pròxim dimarts 17 de maig.

Poc més d'una setmana després de la disputa del IV Gran Premio Ciudad de Eibar, la selecció catalana de fèmines tornarà a estar present en una prova de categoria 1.1 del calendari UCI internacional. Davant de més d'una desena d'equips de categoria UCI World Teams i UCI continentals, les cinc ciclistes seleccionades s'enfrontaran aquest cop a un recorregut de 113 quilòmetres amb sortida i arribada a Durango (Biscaia), que després de quatre voltes a un circuit amb l'alt de Miota, comptarà amb els ports d'Areitio i Goiuria en la seva part final. Amb 20 edicions a l'esquena, la prova basca és un dels clàssics del calendari espanyol de fèmines i té en l'aleshores campiona del món Anna Van der Breggen la seva darrera vencedora.

Cinc ciclistes prendran la sortida per la selecció catalan, amb la líder de la Copa Catalana de fèmines elit, Raquel Torrell (Groupe Abadie-Le Boulou), acompanyada per les seves companyes d'equip Emma Ortiz, la millor classificada catalana la setmana anterior a Eibar, i Laura Martí, que no va poder defensar el seu liderat a la Copa Catalana a Juneda en estar present a la sortida internacional. També repetiran equip de l'experiència d'Eibar les ciclistes del Catema.cat Andrea SoldevilaIngrid Ruiz.

Selecció catalana a la Durango-Durango 2022:

  • Raquel Torrell      (CC Le Boulou)  
  • Emma Ortiz          (CC Le Boulou)  
  • Laura Martí          (CC Le Boulou) 
  • Andrea Soldevila (CC Baix Ter)     
  • Ingrid Ruíz            (CC Baix Ter)

Més informació de la Durango-Durango, a la pàgina web de la Sociedad Ciclista Duranguesa.

Fotografia: Selecció catalana al GP Ciudad de Eibar