La I Challenge del Vallès s'estrena amb dos dies de competició

05/04/2021
Carretera

La I Challenge del Vallès s'estrena amb dos dies de competició

El calendari elit/sub23 de carretera català estrena aquest proper cap de setmana del 10 i 11 d'abril dos dies de competició amb el naixement de la I Challenge del Vallès, una competició per etapes que ajunta la ja tradicional clàssica de Primavera de Les Franqueses del Vallès, el GP KH7, que organitza la Unió Ciclista Les Franqueses amb la col·laboració del Club Ciclista La Garriga, que enguany suma una primera etapa amb una cronoescalada a l'Alt de Can Poi.

La cursa repartirà els premis de guanyador de la general i les classificacions per equips, de la muntanya, les metes volants, guanyador sub23 i primer català, amb mallots patrocinats per KH7, Sigma Serveis, Plàstics Comellas, Bicicletes Segú i Transports Segú, respectivament. La primera jornada, la tarda de dissabte, obrirà foc amb una cronoescalada de 2km de recorregut a La Garriga, mentre que el GP KH7 de Les Franqueses de diumenge, que serà igualment puntuable pel torneig de Grans Clàssiques-6è Trofeu Joan Casadevall, comptarà amb el seu recorregut clàssic amb l'Alt de Samalús com a principal dificultat, enguany amb cinc voltes al circuit per una petit retall per arribar a un total de 160 quilòmetres.

La participació per les dues etapes ja s'ha complert amb 200 participants, comptant en primera instància amb els equips elit/sub23 catalans per acabar completant una nòmina d'importants ciclistes del panorama amateur estatal. Hi serà el darrer vencedor de la prova de Les Franqueses l'any 2019 Stephan Bakker, així com els principals noms de l'inici de les Grans Clàssiques d'aquest 2021. Després de tres proves (el cap de setmana inicial de Sabadell i la Klàssika d'Olot), el veterà Benjamí Prades (CC Rias Baixas) i el vencedor del Trofeu Joan Escolà Raúl Rota (Lizarte) estan empatats amb capdavant de la classificació general amb 147 punts, per davant dels 130 del vencedor a Olot, Gerard Bofill (Antiga Casa Bellsolà-Girona), els dos últims sub23.