La primera Gran Clàssica Modest Capell de carretera es disputarà el 3 d'octubre

29/09/2020
Carretera

La primera Gran Clàssica Modest Capell de carretera es disputarà el 3 d'octubre

Quan es complirà un any del fatal accident que va costar la vida al ciclista lleidatà Modest Capell mentre s'entrenava a Girona, els seus amics i el Club Ciclista Torregrossa han treballat per liderar i tirar endavant la Gran Clàssica Modest Capell, una cita que es disputarà el proper dissabte 3 d'octubre i que serà puntuable pel calendari de les Grans Clàssiques - Trofeu Joan Casadevall de la Federació Catalana de Ciclisme, essent a més la única de fons en carretera a tota la província de Lleida.

Aquesta prova, que retrà homenatge al desaparegut ciclista i que s'ha creat amb l'expectativa de ser una referència al calendari, recorrerà algunes de les carreteres on s'entrenava Modest Capell, amb un circuit de 42,3 kms per volta al qual es donaran tres tombs per totalitzar 127 kms. La sortida serà a les 15.30h i estarà situada al costat del Centre Cívic de Torregrossa (Lleida), i el recorregut passarà també per Miralcamp, Sidamon i Bell-lloc d'Urgell. La principal dificultat del mateix serà l'ascensió de l'Alt de la Serra, un petit tossal amb una pujada progressiva d'uns 2kms amb rampes que no superen el 7%, però que s'haurà d'afrontar fins a sis vegades. La resta del recorregut és més aviat trencacames i propici a escapades. La organització, amb l'ajuda dels nombrosos col·laboradors i sponsors que s'han volgut sumar al projecte, ha dotat a la prova de premis a les metes volants, sprints especials i muntanya, amb dos passos puntuables en cada cas, uns incentius més a banda de la resta dels nombrosos premis.

El Delegat de la Federació Catalana a Lleida Norbert Herrera manifestava tenir "sentiments contradictoris, perquè d'una banda hem d'estar contents perquè el ciclisme lleidatà no tenia cap prova de fons en carretera com aquesta, però de l'altra estem tristos perquè no voldríem haver d'organitzar mai un esdeveniment en record d'algú que ens ha deixat. Tot i això, esperem que aquesta cursa serveixi sobretot per recordar al Modest fent allò que més li agradava, anar en bici, i per les carreteres de l'entorn del seu poble natal. Ha de ser cada any un gran homenatge a la seva figura, i esportivament esperem que tot surti el millor possible, ja que molta gent s'hi ha volgut implicar i pot esdevenir una cursa de referència a curt termini".

La cita lleidatana tancarà un reduït calendari de Grans Clàssiques 2020, amb només quatre proves enguany degut a la pandèmia, i coronarà al campió del mateix al finalitzar la cursa. Després de les dues cites d'inici de temporada a Sabadell i la recent d'Olot, Àlex Ruiz (Valverde Team) lidera la general amb només 4 punts sobre David Gómez (Antiga Casa Bellsolà Girona), mentre que Llibert Sendrós (Controlpack Yupih) és tercer.

La Gran Clàssica Modest Capell es disputarà aplicant estrictament tots els protocols i normatives de la FCC pel Covid19. Comptarà amb el suport dels Ajuntaments de Torregrossa, Miralcamp, Sidamon i Bell-lloc, així com amb un gran nombre de col·laboradors i sponsors, i també amb molts voluntaris/es que vetllaran juntament amb la organització, motards i Mossos d'Esquadra, pel correcte desenvolupament de la cursa.

Les inscripcions seran obertes fins dijous a la mitjanit en aquest enllaç.

Més informació Gran Clàssica Modest Capell