La selecció catalana agafa ritme en una Durango-Durango molt exigent

14/05/2024
Federació

La selecció catalana agafa ritme en una Durango-Durango molt exigent

La selecció catalana femenina ha viscut, aquest dimarts 14 de maig, un test exigent a la històrica Durango-Durango Emakumeen Saria, prova internacional de categoria UCI 1.1. La competició basca s’ha convertit en un escenari habitual per a la selecció catalana en els últims anys i en aquesta edició agafava especial rellevància en celebrar-se menys d’un mes abans de la 1a Volta a Catalunya femenina, que tindrà la participació de la selecció catalana i serà el principal objectiu de l’any per al combinat.

Amb presència de fins a 7 equips World Tour -entre els quals hi destacaven Movistar Team, FDJ-SUEZ o Lidl-Trek- i els millors UCI Continental, com EF Education o Lotto Dstny, la carrera havia dissenyat un dur recorregut de 112 quilòmetres. La part inicial estava formada per un circuit que passava quatre vegades per l’Alto de Miota i després s’afrontava Areitio i dos passos per l’exigent Alto de Goiuria.

La jornada ha estat marcada per la intensa pluja que ha caigut durant tot el dia a les carreteres basques i per les baixes temperatures, per sota dels 10º durant tota la prova, que han convertit la cursa en una prova de supervivència. Les dures condicions meteorològiques han provocat l’abandonament de gairebé la meitat del pilot, amb només 80 de les 140 participants creuant la meta dins el temps establert.

Per part de la selecció catalana, la jove Estefanía Jiménez ha estat l’única que ha pogut completar la carrera, mentre que la resta d’integrants de la selecció han hagut de posar peu a terra. Malgrat tot, el tècnic Carles Torrent feia una lectura positiva de la competició: «L’experiència ha estat positiva i ens ajudarà a millorar de cara a la Volta a Catalunya i a fer-ho molt millor. Les corredores no estan habituades a aquest ritme de competició de carreres UCI i la millor manera d’agafar-lo és competint».

Al capdavant de la cursa, Cédrine Kerbaol (Ceratizit-WNT), Evita Muzic (FDJ-SUEZ) i Thalita De Jong (Lotto Dstny) han format un tall en el doble ascens a Goiuria i s’han acabat jugant la victòria de la carrera, que finalment ha estat per a la francesa Kerbaol. La prova també ha comptat amb la participació de l'equip català Massi - Baix Ter, amb la flamant campiona de Catalunya de ruta i contrarellotge Paula Blasi (28ª) com a millor classificada.