La selecció catalana, davant d'un gran test per la Volta femenina a la Durango-Durango

11/05/2024
Federació

La selecció catalana, davant d'un gran test per la Volta femenina a la Durango-Durango

El pròxim dimarts 14 de maig, la selecció catalana femenina viurà una important experiència internacional al País Basc en un escenari ben conegut en els darrers anys: la Durango-Durango Laboral Kutxa Emakumeen Saria, la prova internacional que des de fa més de vint-i-cinc anys organitza la Sociedad Ciclista Duranguesa, i que actualment continua en el calendari UCI amb categoria 1.1.

Entre els vint-i-sis participants, entre els quals vuit equips UCI Women's WorldTour i diversos de categoria internacional, hi serà la selecció catalana amb sis ciclistes representades, i també hi serà l'equip català Massi-Baix Ter. Es tracta doncs d'unes condicions molt semblants a la que les ciclistes catalanes es trobaran tres setmanes després a l'estrena de la Volta a Catalunya com a prova per etapes internacional femenina, que es viurà entre els dies 7 i 9 de juny amb una important participació internacional. "Aquest any és més important que mai, perquè és un gran test de cara a la Volta a Catalunya femenina, que tindrem d'aquí menys d'un mes. Serà una prova que anirà molt bé a les noies com a preparació i un test molt important per aquesta selecció catalana de cara a la cursa", apunta la seleccionadora Marta Vilajosana sobre la prova basca.

Per davant, l'equip format per Maria Banlles, Laura Martí, Estefanía Jiménez, Iris Gómez, Emma Ortiz i Andrea Soldevila, un grup experimentat en què les sis acumulen una important experiència internacional, tindrà un recorregut de 113 quilòmetres exigents, que comencen amb quatre voltes a un circuit amb quatre passos per l'alt de Miota, per resoldre's després en un tram final amb els alts de muntanya d'Areitio i Giuria, que s'afronta amb dos passos diferents, l'últim d'ells a tan sols 6,4 quilòmetres de la meta a Plaza Ezkurdi de Durango.

Així doncs, una important experiència internacional per a la selecció catalana en una prova que és tot un patrimoni del ciclisme femení estatal i té en el seu palmarès noms com els de Joane Somarriba, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Anna van den Breggen o la seva darrera vencedora, la sud-africana i resident a Catalunya, Ashleigh Moolman-Pasio. La part final de la prova es podrà seguir en directe a partir de les 16h a través del canal de Youtube de Sportpublic TV.

Selecció catalana a la Durango-Durango Emakumeen Saria 2024:

  • Maria Banlles (elit. UPV València)
  • Laura Martí (elit, UPV València)
  • Estefania Jiménez (sub23, CC Ardatz)
  • Iris Gómez (elit, UPV València)
  • Emma Ortiz (elit, AC Sant Just)
  • Andrea Soldevila (elit, UPV València)

Més informació de la prova, a la pàgina web de la Sociedad Ciclista Duranguesa.