La selecció catalana femenina tanca el Tour de Charente-Martitimes amb bones sensacions

23/07/2023
Carretera

La selecció catalana femenina tanca el Tour de Charente-Martitimes amb bones sensacions

La selecció catalana femenina de carretera ha sumat aquest cap de setmana del 22 i 23 de juliol una nova experiència internacional amb la disputa del Tour de Charente-Maritime Féminin, una volta de tres etapes a França on la selecció s’hi ha desplaçat amb sis ciclistes, tres elits i tres sub 23: Júlia Mir (UPV), Raquel Torrell (Massi-Tactic Academy), Adriana Payà (Vipeq Team),  Lucía García (Hemon Women's Cycling Team), Alba Puig (Terrassa Ciclisme Club) i Helena Moragas (CC Sant Andreu Barca, que acaba de tornar a la competició després d'una caiguda a la Durango-Durango. Totes elles han estat acompanyades per als tècnics Marta Vilajosana i Pere Garcia i el mecànic Lluís Soler.

La carrera presentava el dissabte 22 de juliol un doble sector amb una etapa en línia de 85,9 quilòmetres al matí i una contrarellotge de 10,6 quilòmetres a la tarda. La primera etapa es va resoldre amb un esprint massiu que va guanyar Constance Marchand. Lucía García va ser la millor classificada de la selecció catalana amb una positiva 16a posició. A la lluita contra el crono, Helena Moragas (58a) va ser la millor catalana en una etapa que va guanyar Maeva Squiban.

La primera jornada de competició va deixar la caiguda de la subcampiona de Catalunya Júlia Mir, que tot i patir un tall profund al braç i haver de rebre set punts de sutura va acabar l’etapa però no va poder prendre la sortida a la jornada del diumenge. Així doncs, cinc corredores de la selecció han afrontat la darrera jornada del Tour de Charente, una etapa de 98,9 quilòmetres entre Puy-du-Lac i Saintes.

En una jornada marcada per la victòria de l’argentina Anabel Yapura des de l’escapada. Lucía García ha disputat l’esprint del grup i ha acabat en una meritòria 7a posició per tancar dos dies de competició a un gran nivell. La ciclista ganxona també ha estat la millor representant de la selecció a la general final amb la 53a posició. Adriana Paya (61a), Helena Moragas (70a), Raquel Torrell (84a) i Alba Puig (94a) també han pogut completar la carrera. 

Marta Vilajosana, seleccionadora catalana, remarcava les bones sensacions després de la carrera: "Estem contentes perquè l'equip ha treballat molt bé, tothom ho ha donat tot i l'actitud ha estat de 10. Tot l'equip ha treballat per aconseguir una bona col·locació de Lucía García i ha pogut fer bons resultats". En la mateixa línia, Adriana Paya es mostrava satisfeta després d'aquests dos dies: "Ha estat una experiència molt enriquidora i hem pogut apreciar el que és formar part d'un equip que va completament acompanyat per l'staff. El format de tres etapes en dos dies ha estat un repte per a nosaltres i ho hem pogut viure molt cohesionats com a equip. Ha estat molt positiu i segur que marca el nostre futur com a ciclistes".