La selecció catalana retorna amb ambició a la 2ª Volta a Portugal Femenina

16/06/2022
Federació

La selecció catalana retorna amb ambició a la 2ª Volta a Portugal Femenina

La selecció catalana femenina ja té confirmada la seva participació a la 2ª edició de la Volta a Portugal Femenina Cofidis, que es disputarà entre els pròxims dies 16 i 19 de juny. Després de ser grans protagonistes en la històrica primera edició de la cursa portuguesa celebrada el mes de setembre de 2021, l’equip català tornarà a prendre-hi part amb un equip potent amb què es tornen a esperar grans protagonistes.

Si l’any passat la selecció catalana va signar una primera edició de la Volta a Portugal que suposava un abans i un després, especialment amb la 3ª posició a la general final d’Iris Gómez, l’ambició es manté amb l’equip que liderarà el tècnic Pere Garcia Curto. Serà la tercera sortida internacional d’aquest 2022 per la selecció catalana de fèmines, després de la participació al GP Ciudad de Eibar i a la Durango-Durango, clàssiques del calendari UCI 1.1.

Vestiran els colors de Catalunya a Portugal un equip completament format per corredores elit, amb tres de les ciclistes catalanes que corren aquest 2022 en equips UCI: hi repeteix la seva presència Iris Gómez (Bizkaia-Durango), juntament amb la vigent vencedora de la Copa d’Espanya elit Patricia Ortega (Sopela Women’s Team) i Sílvia Zúñiga (Eneicat-RBH Global), completant l’equip tres ciclistes de l’equip Catema.cat: Ingrid Ruiz, Andrea Soldevila i Judit Marsiñach. Aquest 2022 doncs no hi prendran part com el darrer 2021 ciclistes de categoria júnior, que amb el canvi de dates la cursa els hi coincideix amb els exàmens de selectivitat.

La cursa constarà de quatre exigents etapes per un terreny trencacames que afavoreix a una cursa nerviosa però selectiva, que s’obrirà dijous 16 de juny a la tarda amb un pròleg inicial de 2,9km a Loures. Posteriorment, vindran les etapes en ruta, començant el divendres 17 de juny, la primera etapa en línia unirà Vila Franca de Xira i Torres Vedras amb un recorregut de 87,7 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell acumulat, que ja anirà en augment el dissabte 18 de juny, amb 78,1 quilòmetres entre Leiria (Monte Redondo) i Ourém, amb 78,1 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell acumulat, amb l’Alto do Reguengo (2ª categoria) coronat a 22,5 quilòmetres de la línia de meta.

Per últim, la prova es decidirà a la tercera etapa el diumenge 19 de juny, que planteja un recorregut de 104,7 quilòmetres i 1.750 metres de desnivell positiu acumulat, amb doble pujada a l’Alto de Algeriz (2ª categoria), coronat a 25 i 12 quilòmetres de meta, i al Monte Castro (3ª categoria), que podrà ser decisiu amb un últim pas en els darrers cinc quilòmetres de l’etapa, que acabarà també amb un final explosiu.

A banda dels millors equips portuguesos, la selecció catalana competirà al costat de l’equip català Massi-Tactic com a única representació d’equips internacionals UCI i d’equips nacionals com el Zaaf Cycling Team o el Groupe Abadie-Le Boulou, on hi seran la campiona catalana Emma Ortiz i la vigent líder de la Copa Catalana, Raquel Torrell.

Selecció catalana a la 2ª Volta a Portugal Femenina Cofidis:
  • Iris Gómez (Bizkaia-Durango)
  • Patricia Ortega  (Sopela Women’s Team)
  • Silvia Zuñiga (Eneicat-RBH Global)
  • Ingrid Ruiz (Catema.cat-CC Baix Ter)
  • Andrea Soldevila (Catema.cat-CC Baix Ter)
  • Judit Marsiñanch (Catema.cat-CC Baix Ter)

Més informació de la 2ª Volta Portugal Femenina Cofidis, a la web de la Federaçao Portuguesa de Ciclismo.